L’associació de restauradors Tàrraco a Taula, creada l’any 1997, organitza fins el dia 29 de maig, les “Jornades Gastronòmiques Tàrraco a Taula”, que tenen com a objectiu oferir una visió actual de la cuina de l’antiga Roma.
Nova edició de la mostra de vins i caves de proximitat que tindrà lloc el pròxim dissabte 28 de maig i comptarà amb la participació de les principals bodegues de la DO Costers del Segre i productes gastronòmics de qualitat.
L’Aplec del Caragol és, sens dubte, un dels esdeveniments gastronòmics més coneguts de la província de Lleida. Enguany la XLI edició es realitzarà del 20 al 22 de maig.
Comença el mes de maig i el sector de la restauració del Vendrell, presenta “Ruta de Tapes 2022”, una proposta per descobrir la nostra gastronomia a través de 19 establiments participants que presenten les seves de Tapes del 19 al 31 de maig.
Fins aquest diumenge 1 de maig, onze restaurants de Mataró celebren les XXV Jornades Gastronòmiques del Plat de Mataró: Pèsols amb sèpia i patates.
Estem en plena primavera, bon temps, sol i la temperatura agradable han arribat. És temps de gaudir de la vida a l'aire lliure i amb això tornarem a col·locar la graella en el seu lloc i preparar una bona graellada o barbacoa en família, amb amics o en parella. Organitza el pla perfecte!
A Catalunya, tenim moltes tradicions. Una de les més celebrades per menuts i grans és la de "la mona". Aquesta tradició celebrada el dilluns de Pasqua cada any, com a finalització de la setmana santa. Començarem per dir que aquesta mona és un pa de pessic, molt suau, farcir de diversos productes.
Cada dia veiem més receptes i preparacions d’aquest clàssic plat tant a programes de televisió, revistes de cuina i els showcooking amb els cuiners del nostre país. Es per aquest motiu que hem volgut fer algunes proves i portar a casa vostra l’excel·lència d’aquesta cuina amb vedella.
Tarragona compta amb una Llotja del Peix des de l'any 1928, encara que hi ha documentació que acredita, que és molt més antiga, segurament ja existia a la imperial Tàrraco dels romans, encara que amb el pas del temps la denominació i la seva ubicació ha anat canviat.
L’AEH Terra Alta ha reactivitat les jornades gastronòmiques del Corder de la Terra Alta amb la complicitat del Consell Comarcal de la Terra Alta. Després de dos anys sense jornades, aquest 2022 se celebraran de l’11 de març al 15 d’abril.
Quatre grans debats entre professionals i tres monogràfics faran del Fòrum Gastronòmic Girona un gran aparador del sector, certamen, que passa a ser anual i que reunirà als millors professionals de cuina i sala, i acollirà concursos, tallers i demostracions del 13 al 15 de març.
La festa tindrà lloc a la Rambla el diumenge 6 març, on al llarg del matí els i les Mestres Xatonaires faran una exhibició d'elaboració de xató i es podran conèixer els tips i curiositats de com preparen la salsa, degustacions i diverses activitats per totes dels edats.
Per gaudir del sabor de les galeres de les Terres de l’Ebre, fins al 13 de març podem visitar Alcanar, l’Ametlla de Mar, L’Ampolla o La Ràpida, a on trobarem a la protagonista d’aquestes setmanes en el marc de les IX Jornades Gastronòmiques de la Galera de les Terres de l’Ebre.
Pàgina 9 de 12