La garoina és un dels productes més emblemàtics que ens ofereix la Costa Brava, caracteritzat per un sabor fresc i marí que ens omple els sentits durant els mesos d’hivern, quan la garoina es troba en el seu punt de creixement màxim, Palafrugell celebra la seva famosa “Garoinada”.
Avui preparàrem la tradicional de la meva casa, la que fem fa més de 50 anys i tornàrem aquests dies de Nadal. Un plat molt saborós, complet, amb una gran quantitat de calories per afrontar el fred de l'hivern i extraordinari per unir a la família i amics al voltant de la taula.
Ha estat un any digne de celebració! La gran revelació de les Estrelles de la selecció 2024 va tenir lloc ahir 28 de novembre de 2023 a Barcelona, durant la primera Gala espanyola de la Guia Michelin sense el país lusità.
El Cava, gran protagonista als sopars de fins a 25 Paradors de tota Espanya. Al novembre es torna a brindar amb Cava a fins a 25 "Paradores de Turismo" de les comunitats autònomes d'Aragó, Catalunya, Extremadura, Navarra, País Basc, La Rioja i València.
La D.O.P. Cava i la D.O.P. Mejillón de Galícia presenten el seu singular maridatge en un espot amb Pepe Solla i María José Huertas com a ambaixadors d’excepció.
Ahir al migdia es va posar punt i final a la 6a edició de GastroEbre Flix, un certamen que es recordarà per haver reunit a alguns dels millors professionals de l’alta gastronomia dolça del país durant tres jornades en el Mercat Municipal de Flix.
World Culinary Awards, la iniciativa global per reconèixer i premiar l'excel·lència en la indústria culinària, ha anunciat els guanyadors del seu programa 2023 en un sopar brillant a l’Atlantis The Royal, Dubai, Emirats Àrabs Units.
Tot en preparat per a la 27a edició de la Mostra de Caves i Gastronomia que es realitzarà aquest cap de setmana a Sant Sadurní d’Anoia, la Capital del Cava.
El juny passat va arrencar la primera temporada en elBulli1846, en Cala Montjoi, que estarà obert al públic durant tres mesos, fins al 16 de setembre i la resta de l'any reprendrà tots els projectes que duu a terme elBullifoundation.
El Cava no és sols una D.O., o una tasca de treball conjunt de tota una cadena, també ha estat la inspiració de molts amants del vi i del disseny gràfic que han desafiat la seva creativitat participant en l'últim concurs de disseny de xapes de Cava.
El 2023 porta la gran festa gastronòmica al Vendrell, amb un cap de setmana multitudinari de participants i visitants a la tradicional "Xatonada", perquè enguany les activitats s'amplien en varietat i dies. Es realitzarà avui, dissabte 4, i el diumenge 5 de març.
Les Jornades Gastronòmiques Calçots al Baix Gaià, se celebren fins al 26 de març a diverses poblacions com Torredembarra, La Riera de Gaià, La Móra, El Catllar, Salomó o Altafulla, sempre al voltant del rei “el calçot”.
Es busca el millor estudiant català de cuina mitjançant un concurs gastronòmic en directe inspirat en el conegut format televisiu. Són els III Premis Gastronòmics Josep Lladonosa de les escoles d’hostaleria de Catalunya.
Pàgina 5 de 12