BAP la Festa......

  • Explotacions agroalimentàries

  • Productes de proximitat

  • Omplir el rebost comprant directament al productor

  • Restaurants amb cuina de proximitat

  • Allotjaments rurals

  • Activitats complementàries

La 7a edició de la Festa de la Pagesia “Benvinguts a Pagès” torna l'1 i 2 d'octubre de 2022, un cap de setmana de portes obertes i visites gratuïtes a les explotacions agroalimentàries de Catalunya.

Catalunya és una terra amb diversitat d’aliments i productes de qualitat provinents del camp, la pastura o la mar. Alguns d’aquests productes locals, per la seva excel·lència i personalitat, han rebut el distintiu oficial europeu de Denominació d’Origen Protegida (DOP) o d’Indicació Geogràfica Protegida (IGP).

Els productes agroalimentaris de proximitat del nostre territori arriben a les cuines i rebosts a través de la venda en circuit curt per part de productors i elaboradors catalans. La venda de proximitat és la venda de productes agroalimentaris, procedents de la terra o de la ramaderia, o bé com a resultat d’un procés d’elaboració o de transformació que els productors fan en favor del consumidor, directament o mitjançant la intervenció d’una persona intermediària.

La festa de la pagesia 2022

Benvinguts a Pagès (BAP) és un projecte que va néixer el 2016 per tal de donar a conèixer tots els productors de Catalunya que obren les portes de casa seva per compartir el seu treball al camp, la pastura, la granja o l’obrador. És la forma de mostrar d’on neix tot allò que mengem i qui hi ha darrere dels aliments que arriben a les nostres taules. Una oportunitat per apropar-se a les explotacions i omplir el rebost comprant directament al productor.

L’oferta de productors agroalimentaris es complementa amb altres agents turístics (restauradors, hotelers i promotors d’activitats complementàries) que contribueixen a la promoció del producte local i de proximitat. Tots ells es poden visitar, prèvia reserva, durant La Festa, el cap de setmana de portes obertes gratuïtes (1 i 2 d’octubre de 2022).

Totes les explotacions participants en el “Benvingut a Pagès” tot l’any disposen del Segell de Venda de Proximitat de Catalunya, que els permet la venda directa i la venda en circuit curt dels seus productes.

Planifica aquest proper cap de setmana a www.benvingutsapages.cat

Font i Imatges: Prodeca