Pin It

Ordal, Alt Penedès......

  • Dissabtes i diumenges de juny, juliol i agost

  • De 9 h a 14 h a la Plaça Subirats

  • El millor préssec i bons cellers de vins i caves

Des d'aquest dissabte 4 de juny torna el "Mercat del Préssec d'Ordal". Són 17 anys marcats per aquest espai a la Plaça Subirats de Sant Pau d'Ordal a on ha sigut tradicional i que es repetirà tots els caps de setmana de juny, juliol i agost.

El passat any (2021) ja vàrem fer un interessant article al voltant del préssec i, de l'Ordal al qual podeu accedir aquí: https://www.capital2020.cat/ca/seccions/gastronomia-3/389-el-pressec-de-l-ordal.

Enguany, els dissabtes i diumenges de 9 h a 14 h. Es podrà comprar al mercat aquesta fruita tan apreciada com és el "préssec", oferta directament per als productors.

El mercat del prèssec d'Ordal 2022

Préssec d'Ordal

El préssec d'Ordal es troba entre els municipis de Subirats (Alt Penedès) i Avinyonet del Penedès, i és un dels productes de més qualitat de la zona.

Es tracta d'un cultiu 100% de secà en un terreny argilós i molt calcari, característiques que fan que el fruit que se'n deriva tingui unes qualitats difícils de descobrir en altres regions on el conreu del presseguer també hi és estès. Així doncs, es tracta d'un préssec de gran qualitat amb gust i aroma intens i depenent de la varietat la seva carn pot ser de textura més carnosa o més sucosa. La varietat més coneguda és el préssec de vinya, d'un color groc intens, carnós y dolç, però amb un petit toc àcid que el fa molt agradable al paladar.

El marc de plantació de la zona de Subirats i Avinyonet del Penedès és ampli, el que fa que els camps de presseguers es puguin treballar còmodament durant tot l'any i el presseguer pugui créixer vigorós. Un dels treballs claus per tal que en surtin préssecs de qualitat amb un gust intens i a la vegada amb una mida adequada és dur a terme un aclarit profund durant els mesos previs a la collita i a la maduració del fruit.

La collita comença a principis de juny i finalitza a mitjans d'agost i no es pot allargar més pel fet que el cultiu és 100% de secà, o sigui que no es rega.

El préssec d'Ordal és únic i pràcticament en tot el país no es troba cap regió en la qual el préssec es cultivi i tingui les grans qualitats que li dona la terra 100% de secà.

El mercat del préssec i les vinyes d'Ordal

Els cellers de Subirats

Aprofita la passejada, i a Subirats hi trobaràs un total de 24 cellers i caves, la gran majoria ofereixen diverses activitats i propostes segons l'època de l'any, així com servei de wine bar i degustació en terrasses entre vinyes. L'activitat més important té lloc al setembre i està relacionada amb la verema, durant dos mesos els cellers obren casa seva per donar-vos a tastar el primer most i gaudir en primera persona el procés d'elaboració del vi, una introducció a la vida de pagès que com a visitant has de viure si ets al Penedès!.

Podeu consultar les diverses activitats i propostes que han creat els nostres elaboradors de vi i cava per a tu. Una oferta enoturística excel·lent per conèixer millor el turisme del vi i tastar els seus productes. Consulta els seus horaris, fes la teva reserva i descobreix per què Subirats és la Capital de la Vinya!.

El préssec d'Ordal i els cellers. Els productors us esperen....... Animeu-vos!!!

Fonts i Imatges: AjuntamentDeSubirats/TurismeSubirats/Préssec-d’Ordal/Capital2020