Unint territori, ciència i gastronomia.....
-
“Jornada de l’Oli d’Oliva”
-
A La Bisbal del Penedès
-
Baix Penedès, Tarragona
-
Dissabte, 22 de novembre del 2025
-
Des de les 10 del matí fins al vespre
-
Programa complet PDF -BAIXAR AQUÍ-
-
Entrades i informació -ENLLAÇ AQUÍ-
La Bisbal del Penedès acollirà el pròxim dissabte 22 de novembre la “Jornada de l’Oli”, una cita que vol retre homenatge a l’oli d’oliva verge extra com a símbol de salut, identitat i patrimoni. L’esdeveniment, impulsat per l’Ajuntament de La Bisbal del Penedès amb la col·laboració de Torclum, s’emmarca dins de Catalunya, Regió Mundial de la Gastronomia 2025, una distinció internacional que reconeix la qualitat, la sostenibilitat i la diversitat de la gastronomia catalana.
Un dia per viure, compartir i celebrar l’oli d’oliva verge extra
Rostada entre oliveres (10.00 h a la Finca Els Vinyets)
Un esmorzar popular de brasa amb productes locals, pa torrat amb tomàquet i tast d’oli novell. Un homenatge senzill i autèntic al treball dels productors i a la tradició que uneix terra, sabor i convivència.
Taula Rodona “Territori, Ciència i Gastronomia amb OOVE” (12.30 h CMC–entrada gratuïta amb aforament limitat)
Una trobada que reuneix veus destacades de la salut, la producció i la cuina per reflexionar sobre el valor integral de l’oli. Hi participaran Pere Sallent, Dr. Eduard Escrich, Jordi Pascual, Rafel Aguilera i Jordi Carulla.
Gran Festa de l’Oli (18.30 h a la plaça Pau Casals)
Un vespre per gaudir amb els sentits: showcookings amb el col·lectiu Terra i Taula, degustacions amb maridatge, tasts d’olis, vins i música en viu. Els assistents podran tastar creacions de Josep Pascual, David Vernet, Mary Herrera, Oriol Rossell i altres professionals que faran de l’oli el protagonista de la vetllada.

Demostracions en directe
Josep Pascual – Restaurant Ull de Llebre
— Bacallà confitat amb OOVE Torclum, verduretes i bolets
Mary Herrera – Petit Bistrô Gastroteca.
— Clotxa amb seitó i pesto d’oli d’oliva amb alfàbrega Torclum.
David Vernet – Vell Papiol
— Baix Penedès dolç: Crema catalana amb OOVE Torclum, crumble de garrofa, ametlla caramel·litzada i pansa de vi.
Oriol Rossell – L’Obrador
— Torró amb OOVE Torclum.
Una cita que parla de territori, salut i identitat
Més enllà del seu programa, la Jornada de l’Oli vol posar en valor el paper de l’oli d’oliva verge extra com a element essencial del nostre patrimoni gastronòmic i cultural, i com a enllaç entre ciència, tradició i innovació.
Segons l’organització, “aquest esdeveniment és una oportunitat per reconnectar amb la terra, reconèixer la feina dels productors i gaudir de la cuina que neix d’allò que som”.
Les activitats són limitades i es recomana adquirir els tiquets amb antelació a través del web. La Taula Rodona és d’entrada gratuïta, però amb aforament limitat.












