La final mundial de l’art amb xocolate.......

  • World Chocolate Masters 2022

  • Lluc Crusellas, el guanyador

  • Des de Vic al “Salon du Chocolat” de Paris

  • Un any de treballs per arribar a la final

  • Dels dies 29, 30 i 31 d’octubre

  • Per als 18 finalistes dels 5 continents

La passió i el talent dels xocolaters del món, es van trobar al "Salon du Chocolat" a Paris. Ha sigut el català Lluc Cruselles de 27 anys, xef pastisser del Carme Pastisseria de Vic, el guanyador de la final mundial del World Chocolate Masters.

La final que s’ha produït aquest cap de setmana, dies 29, 30 i 31 d’octubre a París amb els 18 finalistes, marca la culminació de la competició d'un any, amb rigoroses classificatòries prèvies per competicions nacionals que han tingut lloc als 5 continents.

Lluc Crusellas

És un jove de vint-i-set anys actual xef pastisser del Carme Pastisseria de Vic, en Lluc és un xef jove i dinàmic que busca crear el seu propi estil i compartir-lo amb el món. Com a mestre culinari, busca seduir els seus consumidors a través d'experiències organolèptiques amb dissenys cridaners. A punt per créixer professionalment, Lluc obre el camí a una nova generació de pastissers.

El triomf ha arribat per un excel·lent treball amb la xocolata, els més destacats han sigut: Un elefant dempeus de 80 quilos, que mostra les dues possibles cares del futur a vitrina. Un brioix totalment sense sucre amb els sabors perfectament equilibrats, farcit de cacau i avellana, amb acabats també de diverses varietats de cacau. Un bombo que s'assembla a una peça de terra cremada. Diverses creacions que ho han dit tot davant el jurat. 

Els finalistes

Les diverses proves d'aquesta final han reduït dels 18 finalistes classificats als millors 10 seleccionats per al jurat d'experts presidit per Amaury Guichon, per tal de les últimes qualificacions. Són aquests deu artesans, artistes i creatius de la xocolata:
Els 10 finalistes i Lluc Crusellas el millor xocolater del mónNaomi Wahl, xef del World Chocolate Masters Committee ha comentat..... "Personalment, crec que aquest any veurem algunes de les creacions de xocolata més impressionants i imaginatives fins ara, establint els estàndards del que el món veurà als taulells de pastisseries i prestatges de xocolateria en els anys vinents".

Durant un concurs de tres dies, els 18 finalistes han competit pel títol de “World Chocolate Master”. ...........

  • El 29 d’octubre: Tasques #SHARE i #WOW per als 18 finalistes
  • El 30 d’octubre: Tasques #TASTE, #BONBON i #YOU per als 18 finalistes i finalment,
  • El 31 d’octubre: Les tasques de la Superfinal, #TRANSFORM i #DESIGN només per als 10 primers finalistes amb la puntuació més alta.

La proclamació del guanyador ha estat a les 18:00 hores en el Salon du Chocolat a París. 

7 tasques extenuants per als finalistes

El camí per convertir-se en el millor xef de xocolata del món.

DIA 1/TOTS ELS 18 FINALISTES

#SHARE
TASCA 1

#SHARE és compartir moments de xocolata. No només en el món digital sinó també en el físic. Durant els seus primers treballs, els finalistes tenen l'encàrrec de crear un regal de xocolata per a 6 persones o més. Hauria de tenir el poder de substituir l'ampolla de vi o el plat de formatge a la taula del sopar. Generós, festiu i amb un disseny únic de xocolata imprès en 3D al cor. Què proposaran els finalistes?
#WOW
TASCA 2

Un veritable mestre de la xocolata pot #WOW qualsevol client que passi. I això és el que hauran de demostrar els finalistes durant aquesta tasca. Poden explicar una història que cridi l'atenció de manera instantània? Poden donar vida a la fantasia? Per fer-te viure els teus somnis de xocolata? Aquí és on entren en joc les seves habilitats de disseny. Com reinventaran l'aparador?

DIA 2 /TOTS ELS 18 FINALISTES

#TASTE
TASCA 3

#TASTE és del que es tracta. Un mestre mundial de xocolata hauria de ser un mestre dels sabors abans que res. Aquesta és l'oportunitat dels finalistes de demostrar la seva vàlua. Durant aquesta tasca, han de fer una pastisseria de xocolata totalment fresca des de zero. Hauria d'englobar la seva visió del demà, una xocolata de cobertura Cacao Barry de la seva elecció i un ingredient local que s'obté a prop de casa seva.
#BONBON
TASCA 4

Als amants de la xocolata els encanta un bon #BONBON. Durant la quarta tasca, els finalistes tenen l'encàrrec de crear un bombó molt innovador que també mostri la seva visió de #TMRW. El bombó ha de ser fresc, contenir almenys dues textures diferents i tenir una vida útil de dues setmanes.
#YOU
TASCA 5

Durant #YOU, els finalistes tenen l'oportunitat d'explicar les seves històries. Què els porta en aquesta recerca creativa per convertir-se en el millor xef de xocolata del món? Què els inspira? I què creuen que té, sembla i se sent el #TMRW? Un discurs de poder d'un minut és tot el que tenen. Qui sortirà al capdavant? I quins 10 cuiners passaran per l'endemà?

10 finalistes del World Chocolate Masters 2022

DIA 3 /ELS 10 TOPS FINALISTES

#TRANSFORM
TASCA 6

Queden 10 finalistes. Amb la finalització de la competició, els campions de xocolata han d'aprofitar totes les oportunitats per impressionar el jurat. #TRANSFORM es tracta de mostrar versatilitat i habilitat. Els finalistes han de crear una idea única i convincent (penseu a la botiga monoconcept) i transformar-la en 3 varietats per a 3 públics objectiu. Cap tasca fàcil. Però qui va dir que ser el millor mestre de xocolata del món hauria de ser fàcil?
# DESIGN
TASCA 7

# DESIGN que activa les papil·les gustatives. Aquí, els 10 últims necessiten combinar totes les habilitats de xocolata que tenen per crear una petita peça de disseny artesanal, però moderna que sigui completament comestible. Una última oportunitat per impressionar. Una última oportunitat de demostrar que són dignes del títol de World Chocolate Master.

Des de Capital2020, volem felicitar a en Lluc, nou campió del món i desitgem el millor dels èxits professionals. Catalunya, sempre al capdavant de la gastronomia i la pastisseria!!!

Vídeo del acta final i lliurament dels guardons
 

Font i Imatges: worldchocolatemasters