Valls organitza la 3a edició de la Favatada i la Mostra de Cuina de les Faves als restaurants:

> La favatada se celebrarà el 10 d’abril amb un nou format: es cuinaran les faves al Pati i s’establiran tres punts de recollida.
> Tretze restaurants s’hi sumen i incorporen a les seves cartes plats amb la fava de protagonista, del 22 de març a l’11 d’abril.
> Durant els dies de la mostra es difondran per xarxes socials vídeo receptes amb les faves de protagonistes.

La regidoria de Comerç i Turisme de l’Ajuntament i l’Associació de Restauradors de Valls són els impulsors de la tercera jornada gastronòmica dedicada a les faves que vol posar en valor la cuina d’aquest típic llegum, les seves propietats i la varietat de plats i receptes que giren al seu voltant. Dissabte dia 10 d’abril tindrà lloc la tercera edició de la Favatada, on es podrà degustar un plat de faves a la catalana a un preu popular de 3,50€ .

La Favatada de Valls 2021 Enguany el format de la Favatada s’ha hagut de modificar i adaptar a les mesures de seguretat marcades per la Covid. Així, l'Associació de Restauradors de Valls cuinaran les faves al Pati i s'establiran tres punts de recollida, concretament les degustacions es podran recollir al mateix Pati, a la plaça del Carme i també a la plaça del Torrent del Titit. La Favatada es realitzarà a partir de les 12 hores i fins a les 14:30 hores.

La venda dels tiquets per a les racions de faves es poden adquirir, a partir d’avui i fins el 9 d’abril, anticipadament a l’Oficina Municipal de Turisme (carrer de la Cort, 3), de dilluns a dissabte de les 10:30 a les 13 hores i de les 17 a les 19 hores, i diumenge de 10 a 13:00 hores. El mateix dia de la Favatada no es vendran degustacions. El preu és de 3,5 euros i el tiquet inclou una ració de faves a la catalana, un plat de ceràmica i un tàper reutilitzable.

Tretze restaurants, tretze maneres diferents de cuinar faves

La Mostra de Cuina de les Faves als restaurants arrencarà abans, en concret el dia 22 de març i s’allargarà fins a l’11 d’abril. Durant aquestes tres setmanes, 13 restaurants incorporaran a les seves cartes un plat diferent amb faves en una Mostra que posarà en relleu la gran varietat de receptes de la cuina que giren al voltant de les faves, des de propostes més tradicionals fins a atrevides i noves aportacions gastronòmiques.

La Favatada de Valls 2021La Mostra també servirà per destacar totes les propietats de les faves, un llegum amb un alt contingut d’aigua i poques calories. Les faves són font de nutrients essencials com hidrats de carboni d’absorció lenta i proteïna vegetal, a més d’aportar molta fibra, potassi i fòsfor. Els nutricionistes destaquen que com a llegum la fava tenen un impacte positiu en prevenir malalties cardiovasculars i afavoreixen la microbiota intestinal, claus per a mantenir el nostre estat de salut.

Als restaurants de Valls es podran provar les faves amb calamarsets (Restaurant Luga), pizza de faves amb virutes d’ibèric i ou (Planeta Kasteller), faves de la padrina (K de Valls), faves amb foie i pernil d’ànec (Nou Milan), timbal de faves amb pop i cruixent de cansalada (Ca l’Àngel), faves i calçots amb botifarra i cansalada (L’Esportell del Bou), faves amb trinxat de patata amb botifarra, pastanaga al safrà i llagostí (Portal 22), favetes a la catalana (Julià Malloll), faves amb toc d’anís, menta i bacallà fumat amb sofregit d’alls (Masia del Pla), favetes saltejades amb botifarra i pernil cruixent ibèric (El Tast), faves ofegades amb botifarra negra de Valls (Masia Cervelló), calamarsets farcits de botifarra negra, hummus de faves i cansalada (El Roquet) i faves a la catalana amb botifarra negre i cansalada (Restaurant El Trispolet).

Imatges: Turisme Valls i Capital2020