catalunya    España        

Cereals per a una bona alimentació al matí
Esmorzar - te de ser la combinació perfecta

El principal objectiu ha de ser una dieta variada i equilibrada

Les últimes recomanacions sobre alimentació del Comitè Científic de l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN),

consideren que l'adopció d'una dieta variada i equilibrada caracteritzada per un menor consum d'aliments d'origen animal i un major predomini d'aliments d'origen vegetal (que compleixi amb els requeriments calòrics establerts i les recomanacions dietètiques per a fruites i hortalisses) pot millorar l'estat de salut i benestar, alhora que reduir l'impacte mediambiental.

Per això l'esmorzar familiar està variant des del concepte mediterrani cap a la acceptació més gran pel consum de cereals, que es van introduir a Europa a inici dels anys 60.

Els Cereals

Són elaborats amb grans naturals, com blat, arròs i blat de moro, que diverses marques els preparen amb un grapat d'ingredients, a més d'algunes vitamines i minerals per enriquir l'aportació nutricional a les nostres vides.

En general en el consum d'aquest producte obtenim minerals, vitamina D, vitamina B1, Vitamina B2, niacina, vitamina B6, vitamina B-12. Àcid fòlic, ferro, un conjunt que ajuda al normal funcionament del sistema immunitari. La gran majoria de cereals són font de fibra.

En general el procés que se segueix en la seva elaboració té quatre fases:

  • La collita del gra,
  • La cocció Inflat,
  • El format i torrat, i finalment
  • El seu envasat per al consum.

Cereales buena alimentación matinal

L'esmorzar i la seva importància

L'esmorzar és una oportunitat única per ajudar a cobrir els nostres requeriments diaris d'energia, nutrients i fibra, a través del consum de diferents grups d'aliments d'alt valor nutricional.

L'esmorzar ha de suposar entre un 20-25% de la ingesta energètica diària total. No obstant això,segons l'estudi ANIBES, l'esmorzar només cobreix el 17% de la ingesta diària d'energia recomanada per a la població espanyola, o no és de qualitat.

Un esmorzar saludable s'aconsella que sigui variat, complet, equilibrat i satisfactori, adaptat sempre a les necessitats individuals.

Cereales buena alimentación matinal cajaExemples de combinacions d'un esmorzar recomanat:

  • Llet (200-250 ml.) o Iogurt (125-250 gr.) o Formatge fresc (80-120 gr.) 
  • Cereals (40-80 gr.) o pa (100-200 gr.)
  • Fruita fresca (100-200 gr.)

Combinant aquests 3 grups d'aliments es contribueix a cobrir les recomanacions de consum diari de cada un d'ells, i el seu consum per separat s'associa a uns millors patrons alimentaris. Els cereals són una excel·lent i fàcil opció per formar un esmorzar complet, acompanyat de fruita fresca i un aliment font de proteïnes, com els lactis, per ajudar a cobrir les necessitats diàries de nutrients.

Recordem: La bona alimentació, és el principi de la bona salut !

 

Imatge portada: dani-rendina-SH6vc3VOOwE-unsplash

Font: kellogg’s

Fem Biblioteca

Subscriu-te

Passions

Agenda d'activitats

Juliol 2021
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
En aquest portal utilitzem galetes pròpies i de tercers per gestionar el lloc web i optimitzar la seva funcionalitat. En utilitzar els nostres serveis, vostè accepta l'ús d'aquestes galetes.