Una novel·la d’Empar Moliner i Ballesteros

  • Un relat commovedor i inoblidable

  • XLII Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull

  • A llibreries des del pròxim 9 de març

Empar Moliner rep el XLII Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull per al relat ‘Benvolguda', el guardo més important per una novel·la commovedora sobre el pas del temps, la vulnerabilitat de l’amor matrimonial, la drogodependència de la maternitat i la caducitat de la vida artística.

La novel·la es publicarà el 9 de març. S’editarà en català (Columna), en castellà (Planeta) i en portuguès (Planeta Portugal).

El jurat

El jurat de l’edició del XLII Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull, format per Carles Casajuana, Pere Gimferrer, Isona Passola, Núria Pradas, Gerard Quintana, Carme Riera i Emili Rosales, reunit a Barcelona el dijous 27 de gener de 2022, ha premiat la novel·la "Benvolguda", d’Empar Moliner.

Sinopsis

Empar Moline premi 2022 Lletres Cat Ramon Llull llibreLa Remei Duran és una dibuixant de prestigi que es considera una atractiva senyora de cinquanta i pocs anys, massa feliç a esposa i mare. Una tarda, asseguda al seient del darrere del cotxe familiar, endevina, amb tota nitidesa, que el seu jove marit, violinista titular en una orquestra, s’enamorarà de la noia, violinista suplent, que els acompanya a casa per assajar i que seu al costat d’ell. Ells dos encara no ho saben. Ella, sí.

A partir d’aquesta certesa demolidora, la protagonista de la novel·la, una dona decidida acostumada des de la infància a lluitar per la supervivència, no té cap altra opció que adonar-se del que és envellir per dins assumint de cop la vulnerabilitat de l’amor matrimonial, la drogodependència de la maternitat, la caducitat de la vida artística.

Empar, l’escriptora

Empar Moliner i Ballesteros nascuda a Santa Eulàlia de Ronçana el 16 de desembre de 1966, és una escriptora catalana, que escriu en llengua catalana i castellana. La seva literatura es caracteritza pel sentit de l'humor i per una visió crítica de la societat contemporània i les seves contradiccions.

Es va donar a conèixer amb el recull de relats “L’ensenyador de pisos que odiava els mims”, al qual va seguir la novel·la “Feli, esthéticienne” (Premi Josep Pla 2000). Posteriorment va publicar els volums de relats “T’estimo si he begut” (Premi Lletra d’Or 2005), portada al teatre per David Selvas amb gran èxit, i No hi ha terceres persones, i els reculls d’articles “Busco senyor per amistat i el que sorgeixi” i “Desitja guardar els canvis?” El 2012 va publicar la novel·la “La col·laboradora” (Columna), seguida de “Contes infantils” contra tot pronòstic, i el 2015 va obtenir el Premi Mercè Rodoreda amb “Tot això ho faig perquè tinc molta por”. El 2021 publica el llibre de contes, “És que abans no érem així” (Columna). Col·labora habitualment en diferents mitjans de comunicació, de ràdio, televisió i premsa escrita.

A “Benvolguda”, Empar Moliner exhibeix el seu talent literari en un relat commovedor i inoblidable sobre l’amistat, el pas del temps, el perdó i la cruesa secreta, mai explicada i sempre suavitzada, del climateri.

Moltes Felicitats Empar!!

Fonts i Imatges: Grup62/Viquipèdia/Gremi d’Editors de Catalunya