Pin It

Aquest estiu en vindrà de gust.....

  • Refrescant i nutritiva

  • Pocs ingredients i bon sabor

  • Senzill i ràpit

En aquest començament d’estiu, des de MiniKuiners ens aporten una recepta refrescant per començar un bon entrant, refrescant, nutritiu i fet en pocs minuts, que també podem convertir-lo en l’àpat principal del dia.

Comentaris

Al bacallà, és un peix blanc, molt proteic i amb un contingut de greix baix, és a dir, molt magre. L'única limitació és per a les persones que han de vigilar la quantitat de sal de la seva alimentació, perquè encara que aquest peix es dessala per fer l’esqueixada, hem de tenir en compte que manté certa concentració per mantenir el sabor.

En un plat de la cuina tradicional catalana, principalment de la costa, i que ha sigut part de les receptes de la Costa Daurada i Garraf

Recepta per unes cinc o sis persones

Ingredients

  • 600 g de bacallà dessalat i esqueixat
  • 6 tomàquets madurs trinxats
  • 1 ceba dolça
  • Un bon grapat d’olives negres
  • ½ tassa d’oli d'oliva verge
  • 1 cullerada de Julivert trinxat
  • Pebre negre a gust
  • Sal a gust

Preparació

1.- Renteu bé el bacallà i deixar-lo amb aigua fins que estigui al punt de sal que voleu. Un cop al punt desitjat, l'eixuguem en paper de cuina per treure tota l'aigua.
2.- Renteu els tomàquets, que siguin madurs i millor ecològics i els talleu grosserament en taus o triangles.
3.- Renteu i peleu la ceba dolça i talleu-la en juliana.
4.- En un bol posarem tots els ingredients, el bacallà, tomàquets, ceba, olives, julivert i oli d’oliva. Barregem bé.
5.- Deixar-lo reposar una hora a la nevera perquè es barregin els sabors i tot seguit, afegim a gust pebre negre i sal.

I a taula……. Bon profit !!

Font i Imatges: MiniKuiners/Capital2020