La gastronomia és passió............
-
És territori
-
És tradició
-
És qualitat
-
Són tastos, aromes, colors, sabors
-
És gaudir i compartir
-
En definitiva, és bona taula i paladar
Per a tots els amants de l’enogastronomia, Catalunya és un territori que ve de gust. On pots paladejar, tastar, assaborir i gaudir de la bona taula i els vins i caves. Aquí tens bones raons que et permetran endinsar-te en un territori únic, a través de les aromes de la seva cuina, maridada amb una tradició vitivinícola mil·lenària.
Tens ganes de tastar-la?
Apassiona’t per la gastronomia
Si t’agrada menjar i beure bé, a cada lloc i a cada instant. A cada època de l’any. Catalunya és un país que viu la gastronomia. A les festes populars, els mercats de pagès, les llotges de pescadors, les vinyes i el celler, les taules dels restaurants, la placidesa de l’hotel rural, la vitalitat de les grans ciutats... Als catalans ens agrada beure i ens agrada menjar, sempre. Comparteix aquesta passió i viuràs un territori que té molt per explicar-te.
La cultura de mercat i dels productes de proximitat
Tasta el gust de la història
El receptari català és el resultat de segles de tradicions i herències diverses. Grecs i romans, sarraïns, jueus, la influència mediterrània, la descoberta del nou món... Les arrels de la cuina catalana s’endinsen en les profunditats de la història i el temps. Una ànima eclèctica amb una mirada valenta cap al futur, sense oblidar el passat. Com únics també són els nostres vins i caves, hereus d’un patrimoni i una tradició que encara perviuen en el nostre present.

Descobreix els herois del rebost
Generació rere generació, elles i ells han guardat el sabor de la tradició i han preservat l’essència del nostre receptari. Han tingut cura dels paisatges i han dinamitzat la comunitat local. Res seria possible sense els pagesos, ramaders, pescadors, viticultors i petits productors que han fet d’aquesta cultura autèntica artesania. I el resultat que han aconseguit aquests herois del rebost són uns productes de qualitat, vinculats al territori i hereus d’un ric passat. Són els guardians del gust i conèixer-los està al teu abast.

Viu experiències úniques de la mà de cuiners de pur geni
Explora els límits de la cuina d’avantguarda. Tasta creacions impossibles que fan volar la imaginació, però també et reconforten amb la cuina de sabors populars... Que la revolució gastronòmica impulsada per Ferran Adrià i El Bulli tingués lloc a Catalunya no va ser casualitat. El talent i l’esperit innovador defineixen una generació de cuiners de pur geni que han portat la cuina a la seva màxima expressió. Tant en restaurants d’alta cuina com en propostes més informals, Catalunya és el país on conèixer les darreres tendències i albirar com serà la gastronomia del futur.
Genis del foc: les estrelles Michelin de la cuina catalana
Assaboreix una cuina per a tots els paladars
En pocs llocs trobaràs tanta diversitat de paisatges com cuines per explorar. La cuina suculenta i consistent de l’alta muntanya, els arrossos mariners, les cassoles de pagès, la caça, el mar i muntanya, el pa amb tomàquet, l’allioli i la samfaina, les escudelles, la pastisseria i les mil formes de la xocolata, els esmorzars de forquilla, les receptes de l’àvia, l’alta cuina, les tapes, les cerveses artesanes, els vins i caves per fer volar la imaginació... Saps ja per on començar?
L’autèntic allioli: un exercici de paciència i sabor català

La samfaina o xamfaina, és una de les salses bàsiques de la cuina catalana.

Oblida’t dels tòpics
Sí, a Catalunya trobaràs paelles, tapes, sangries i tota la resta de tòpics que coneixes. Però al darrere hi ha una identitat gastronòmica per descobrir. Sigues valent, deixa’ls enrere, explora la cuina i els vins locals i descobriràs el tarannà d’un país mil·lenari carregat d’història i llegenda, arquitectura majestuosa, natura, aventura, oci i cultura. Una cuina i gastronomia de forta personalitat que et deixarà empremta.
Una terra de llegendes i tradicions mil·lenàries
Endinsa’t en la gastronomia catalana més enllà de Barcelona
Barcelona ho té tot, el rebombori, la vitalitat, el dinamisme i una oferta que la fa una destinació obligatòria per a tots els amants de la cuina i el vi. Però al darrere de la capital catalana hi ha tot un país per descobrir. Racons de natura inimaginables, pobles medievals aturats en el temps, arquitectura sorprenent i també un mosaic de cuines, productes i artesans que no surten a les guies.
Escapa’t fora de Barcelona i descobreix la varietat i riquesa de la cuina catalana.
Recorre el país de copa en copa
Els vins llargs i persistents del Priorat i els caves de bombolla fina i vibrant són només la cara coneguda d’una escena vinícola apassionant. Però encara hi ha més diversitat: cellers de prestigi, viticultors familiars, varietats úniques... Ressegueix les Rutes del vi i descobreix paisatges de viticultura impossible, gaudeix de l’enoturisme de més qualitat, tasta grans vins i assaboreix el caràcter d’unes varietats que només trobaràs aquí. Hi ha una tradició i un patrimoni mil·lenari que fan possible la singularitat dels vins catalans.
Rutes del vi de Catalunya: camins a la felicitat

Endinsa’t en el país de l’oli
Arrelades a Catalunya des de temps immemorials, les oliveres són testimoni viu de la nostra història i identitat. Uns olis de qualitat extrema, intensos, verds i afruitats, de caràcter fort i perdurable són la porta d’entrada a alguns dels racons rurals més genuïns del país. Les olives i el seu oli no només marquen el caràcter de la nostra cuina, sinó que també defineixen maneres de viure que són l’origen de moltes tradicions locals. Tasta la vida al país de l’oli!
Actualment, es distingeixen tres categories diferents d’olis d’oliva al mercat.
Oli d’oliva verge extra: És considerat l’oli d’oliva de més qualitat, amb unes propietats organolèptiques excepcionals i manté totes les vitamines i substàncies naturals de l’oliva. És obtingut directament de les olives i mitjançant només procediments mecànics.
Existeixen cinc denominacions d’Origen Protegides d’olis d’oliva verge extra a Catalunya: Oli de Terra Alta, Oli del Baix Ebre-Montsià, Oli de l’Empordà, Siurana i Les Garrigues.
Oli d’oliva verge: Aquesta categoria també s’obté directament de les olives i per procediments mecànics, per tant, també conserva totes les vitamines i beneficis nutricionals, però organolèpticament no és tan excepcional.
Oli d’oliva: Aquest oli perd moltes vitamines i substàncies antioxidants, ja que passa per un procés de refinació que provoca la pèrdua de part important dels beneficis nutricionals de l’oli.

Gaudeix de la sobretaula sense presses
Perquè la vida s’endolceix sempre al voltant de la bona taula. El bon menjar, el millor beure i una companyia amable fan que els moments viscuts a Catalunya prenguin una altra consistència. Ser feliç, descobrir, aprendre, compartir, passar-ho bé. A Catalunya és possible.!











