Un bon punt de trobada per les calçotades....

  • Al Baix Gaià és part de la IGP Calçot de Valls

  • La restauració promou la seva cuina al voltant del calçot

  • A Torredembarra, La Riera de Gaià, La Móra, El Catllar, Salomó o Altafulla

  • Junt amb el maridatge de vins i caves de les Caves Oriol Rosell

  • Fins al 26 de març 2023

L’Associació AEH Baix Gaià, amb el suport de l’Ajuntament de Torredembarra i el patrocini de Caves Oriol Rossell, va realitzar la presentació de les Jornades Gastronòmiques Calçots al Baix Gaià, que es celebren fins al 26 de març a diverses poblacions com Torredembarra, La Riera de Gaià, La Móra, El Catllar, Salomó o Altafulla, al voltant del calçot.

20 restaurants serviran menús i degustacions amb el calçot com a protagonista, amb l’objectiu que les jornades siguin un reclam per potenciar els caps de setmana fora de temporada així com per descobrir nous restaurants i els sabors de la cuina de proximitat.

Els restaurants participants són:

  • 4 Latas de Torredembarra
  • Pizzeria Alcapone de Torredembarra
  • Restaurant Àngel Miguel de Creixell
  • El Capitan de Torredembarra
  • Restaurant Club Marítim Torredembarra de Torredembarra
  • El Jardí De Salomó de Salomó
  • Gavina Restaurant de Creixell Platja
  • Restaurant La Masia Cal Vitali de Torredembarra
  • Gavina Restaurant de Creixell Platja
  • La Terraza de Torredembarra
  • Restaurant L'hor de La Riera De Gaià
  • Mas De Teret de El Catllar
  • Oxid Restaurant Bar de Torredembarra
  • Cal Silver de Torredembarra
  • La Sirga Restaurant de Torredembarra
  • Taberna Etsuy de Tarragona
  • La Toque Altafulla de Altafulla
  • Restaurant Voramar Cal Vitali d'Altafulla, i
  • La Xeriueta de Torredembarra

Calçots del Baix Gaia són les Jornades Gastronòmiques

Durant la presentació, el senyor Eduard Rovira, alcalde de Torredembarra, va obrir l’acte celebrant “aquesta nova manera de fer gastronomia al Baix Gaià” remarcant que, “tot i que la calçotada sembla que és de Valls i l’Alt Camp, poblacions del Baix Gaià formen part de la IGP Calçot de Valls, fet que n’avala el seu origen i qualitat”.

El senyor Jordi Piera, president de l’AEH Baix Gaià, va remarcar la importància de col·laborar amb el sector públic i privat “perquè qualsevol iniciativa d’èxit necessita moltes potes” i “així aconseguirem que el Baix Gaià sigui un territori de referència a nivell, també, gastronòmic".

El senyor Toni Rossell, de les Caves Oriol Rossell, transmetia la seva vinculació amb el Baix Gaià i ha explicat els excel·lents maridatges que es poden fer amb els calçots i els seus caves, elaborats per una família viticultora des de fa 400 anys, dedicada a l’elaboració de caves i vins de qualitat procedents de raïms de la finca ”Propietat Cal Cassanyes” a Sant Marçal.

Finalment, el Senyor Àlex Segú, restaurador participant i autor del llibre La calçotada ideal, ha aprofitat per remarcar que “el tret característic de les calçotades és el fum i la brasa que les converteix en un àpat únic”.

La presentació va finalitzar amb tres degustacions elaborades pels restaurants participants, maridades amb vins i caves del Celler Oriol Rossell, patrocinador de les jornades.

Els menús i degustacions es poden consultar al Facebook i Instagram Jornades Gastronòmiques AEH i a la web

Calçots al Baix Gaia són les Jornades Gastronòmiques

Font i Imatges: AEH Baix Gaià / Capital2020