catalunya    España        

A on son els diners del món?
La brillantor amagada dels diners en el món

Les ciutats amb concentraciones més multimilionàries.

El any 2020, ens ha deixat moltes experiències al voltant de lo vulnerable que es la nostra societat davant un petit virus i els grans problemes socials i econòmics que ha portat, i que viurem un llarg temps més.

Per el contrari veiem que les grans fortunes, segueixen creixen. Ens sorprèn en especial l’informe que ens facilita les xifres de multimilionaris i els països en els que viuen o desenvolupen las seves activitats.

En el any 2020, el món va guanyar 493 nous multimilionaris, és a dir, un cada 17 hores. Durant els darrers set anys, la ciutat de Nova York ha estat la llar de més multimilionaris que qualsevol altra ciutat del món. No obstant això, l'any passat va suposar un canvi monumental en l’estatus quo.

Xina, i concretament Pequín ha desbancat la Gran Poma i ara acull a 100 multimilionaris. És un multimilionari més que els 99 que viuen a la ciutat de Nova York.

El mapa actual utilitza les dades de Forbes per mostrar les deu ciutats principals que alberguen més multimilionaris.

On viuen els més multimilionaris?

Els més rics dels rics es concentren força a les ciutats, però algunes ciutats semblen adaptar-se millor a l’estil de vida multimilionari.
Aquí teniu un desglossament dels deu principals capitals multimilionaris i el patrimoni net col·lectiu de tots els ultra rics que hi viuen.

 Les 10 ciutat a on son els diners del món

La persona més rica i exalcalde de Nova York , Michael Bloomberg, val 59.000 milions de dòlars . El multimilionari més ric de Pequín és el fundador de TikTok (entre altres coses), Zhang Yiming, amb un patrimoni net de 35.600 milions de dòlars .

Pel que fa a les ubicacions pròpies, Londres, Nova York i San Francisco són les úniques ciutats occidentals part d’aquesta llista. Tot i que Nova York va ser expulsada de la primera posició l'any passat, en conjunt els multimilionaris de la ciutat encara valen més que els de Pequín.

Una de les noves ciutats que es va situar a la llista de les deu ciutats més multimilionàries va ser Hangzhou, també a la Xina.

L’Orient es reuneix amb l’Oest

Més de la meitat de les deu principals ciutats es troben a Àsia, cosa que demostra el canvi cap a l'est quan es tracta de seients de riquesa. Cinc de les sis ciutats asiàtiques enumerades es troben a la Xina.

Què ha ajudat a conduir a això?

El país ha experimentat un auge del comerç electrònic, sobretot gràcies a la pandèmia. A més, el maneig eficient de COVID-19 ha permès a l’economia tornar a la pista molt més ràpidament que altres països. Segons la BBC , el 50% dels nous multimilionaris de la Xina han fet la seva riquesa a través de la tecnologia o la fabricació.

Quatre de les ciutats xineses de la llista també van tenir el major creixement multimilionari el 2020. Cadascuna d'elles va guanyar més de deu nous multimilionaris:

  • Pequín:       33
  • Shenzhen:  24
  • Hangzhou:  21
  • Xangai:       18

L’única altra ciutat que va guanyar més de deu nous multimilionaris el 2020 va ser San Francisco a Estats Units, amb 11.

Ara, asseguda amb 698 multimilionaris, la Xina s’acosta als 724 que tenen els Estats Units. La superació de Pequín a Nova York podria ser el començament d'un punt d'inflexió més gran.

Països i ciutats del món amb multimilionaris

Canvi de corrents i conclusions

El col·lectiu d’Àsia-Pacífic, amb 1.149 multimilionaris, val 4,7 bilions de dòlars , mentre que els multimilionaris nord-americans valen 4,4 bilions de dòlars en riquesa total.

En general, sembla que les marees de riquesa poden estar canviant a mesura que la Xina segueix progressant econòmicament i que hi hagi més multimilionaris amb seu a l’est i a occident.

Xina, el proper centre de la riquesa en el món i dels capitals multimilionaris.

 

Imatge-portada: jingming-pan-iYsrkq5qq0Q-unsplash

Fonts: Capitalist/Forbes/

Fem Biblioteca

Subscriu-te

Passions

Agenda d'activitats

Juliol 2021
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
En aquest portal utilitzem galetes pròpies i de tercers per gestionar el lloc web i optimitzar la seva funcionalitat. En utilitzar els nostres serveis, vostè accepta l'ús d'aquestes galetes.