catalunya    España        

La Cobdícia i la Destrucció Planetària
Diners i més diners.....

Les conseqüències de la cobdícia humana, a més de relacionar-se amb comportaments immorals, és causa de guerres, de corrupció, de traïcions, delictes i estafes, robatoris assassinats, mentides i més. El cobejós gairebé sempre es beneficia a costa de la resta de la població.

“Poder, diners i felicitat – Cobdícia”
https://www.youtube.com/watch?v=HbxPW3VMFos

“Així funciona el cervell d'un cobejós” Article Ciencia/El País

https://elpais.com/elpais/2018/01/16/ciencia/1516121573_405225.html

Recomano als lectors veure els dos documentals abans indicats per a entendre i ampliar els coneixements sobre la cobdícia. El documental de la DW (televisió alemanya), em va inspirar i va motivar aquesta reflexió.

Resumint amb les definicions dels diccionaris sobre la cobdícia, tenim el següent:

  • “Ambició desordenada de riqueses, res és capaç de sadollar la cobdícia.”

  • “La cobdícia trenca el sac, moltes vegades es perd un guany segur per voler aconseguir una altra major”.

Diccionari Petit Larousse Il·lustrat:

  • Sinònims de cobdícia: Avidesa, mezquinad, egoisme, ambició.

  • Cobdícia: Desitjo immoderat o ardent de riqueses o altres coses.

M'he permès posar aquesta introducció que retrata perfectament a molts polítics, persones i empresaris al nostre país i el món, personatges malalts de cobdícia. El documental de la DW (tv alemanya) que em va motivar a escriure sobre la cobdícia, grafica i explica com l'ésser humà i la seva cobdícia han destruït el planeta i continuen fent-lo.

Per diners i riquesa destrueixen boscos, terres amb cultius i mineries, que a més contaminen, com les indústries, que sense cap tractament llancen els seus desaprofitaments en terra, mars, rius i contaminen l'aire per a obtenir més rendiments, més diners, sense importar les conseqüències destructives.

És increïble com veiem en molts països a polítics i empresaris cobejosos i insaciables, en el seu afany de tenir més riquesa, fama i poder, i també a ciutadans i petits negocis que actuen igual.

Hem de reconèixer que la líder alemanya Ángela Merkel, és un símbol i model mundial del qual és una líder de qualitat moral, responsabilitat social, honradesa, solidaritat, capacitat i més.

Els nostres líders llatinoamericans són el contrari, amb algunes excepcions que són considerats inferiors, per no ser cobejosos i éssers honrats.

La cobdícia humana destrueix persones, famílies, institucions, ciutats, països, empreses i més inclòs el nostre planeta Terra.

Jo diria que és una epidèmia mundial, pitjor que la del corona virus que no té vacuna i que té una enorme xarxa de contagis: narcotraficants, contrabandistes, falsificadors, tràfic de persones i nens, i fins a venda d'aquests, abusos de poder, xantatges i un llarg etcètera.

Tots volen ser rics, encara que per a aconseguir-ho, maten, roben, enganyen i vostè afegeixi tots els mitjans que utilitzen per a aconseguir-ho.

Per tot el que s'ha exposat, la cobdícia està destruint el planeta, als seus habitants, començant amb els humans i acabant amb els peixos.

Si no reflexionem i actuem, ens espera un fosc avenir i un planeta amb alt risc de destrucció en tots els camps.

Reflexionem i actuem abans que sigui molt tard.

Concloc amb aquesta pregunta i resposta en Google:  “Per què és dolenta la cobdícia?: La cobdícia pot fer que a nivell econòmic la societat creixi, però a nivell humà s'empobreixi. Quan una persona només pensa a tenir més i més, estarà perdent-se la riquesa de la vida perquè mai estarà satisfeta, i després d'aconseguir el que volen estaran pensant a aconseguir més”.

Cobdícia - Frases Cèlebres:

Conserva bé el teu i no cobegis l'aliè. Si tal fas, res podrà impedir-te l'ésser feliç. Epictet
Vols ser ric? Perquè no maldis per augmentar els teus béns, sinó a disminuir la teva cobdícia. Epicur
Aquell que més posseeix, més por té de perdre-ho. Leonardo da Vinci

Versió Original: en castellà

Imatge-portada: ibrahim-boran-YVnvtMA2mok-unsplash

Fem Biblioteca

Subscriu-te

Passions

Agenda d'activitats

Juliol 2021
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
En aquest portal utilitzem galetes pròpies i de tercers per gestionar el lloc web i optimitzar la seva funcionalitat. En utilitzar els nostres serveis, vostè accepta l'ús d'aquestes galetes.