Una bona jornada.....

  • Sorpresa a Sant Pere Molanta,

  • Ampliant els amics en el món de les Xapes de Cava

  • La més gran trobada fins ara de col·leccionistes

  • Coneixen més la història i fent turisme per l'Alt Penedès

  • Un excel·lent 11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya

És un dels quatre pobles històrics de l'Ajuntament d'Olèrdola i eix de l'impuls industrial del municipi ben a prop de Vilafranca del Penedès i, per tant, part de la comarca de l'Alt Penedès, a on aquest cap de setmana s'ha celebrat una trobada del món "xapes o plaques de cava".

Seguin aquest últim tarannà amb la meva filla, al voltant d'aquesta nova afició que està desenvolupant per la col·lecció de xapes de cava, ens ha portat aquest diumenge 11 de setembre, per cert, "Diada Nacional de Catalunya", a recórrer uns quants kilòmetres per arribar a Sant Pere Molanta. Quina sorpresa !!!

Sant Pere Molanta gran trobada de xapes de cava

Sorpresa?, sens dubte, a l'arribar a un petit poble que té al voltant de 630 habitants, i veure la concentració més gran de col·leccionistes de xapes que fins ara havíem apreciat a les trobades d'intercanvi. Més de cinquanta aficionats per aquesta especialitat van ser presents entre les 9:00 i les 13.00 que es va dur a terme. Les fotografies o confirmen.

Tot un marc d'entrades i sortides, de canvi o rotació a les taules per trobar aquelles plaques que falten o són repetides. I mentre tot això passava vaig poder conèixer un poble ordenat, molt net i amb una excepcional església.

L'església de Sant Pere Molanta, data de l'any 991, totalment reconstruïda en 1774. Un edifici de tres naus amb capçalera rectangular. Façana d'estil barroc popular, al costat de l'antic Palau Molanta, a on s'han trobat dues tombes antropomorfes. Els sarcòfags han estat datats els segles XII i XIII, i suposen un canvi en l'expressió del culte als difunts representats per les tombes antropomorfes excavades directament a la roca, tan ben representades al conjunt monumental d'Olèrdola.

Un bon dia, fent més amics al voltant del món del cava i coneixen l'interior de Catalunya, història i turisme de l'Alt Penedès.

Imatges: Capital2020 / 11-setembre-2022