La Naturalesa clama a la humanitat….

  • “En la naturalesa no hi ha recompenses o càstigs: hi ha conseqüències”.
    Horace A. Vachell

  • "La naturalesa mai fa res sense motiu".
    Aristòtil

  • “El que abans de la seva mort ha plantat un arbre, no ha viscut inútilment”.
    Proverbi indi

  • “Podran tallar totes les flors, però no podran detenir la primavera”.
    Pablo Neruda

Aquesta és una reflexió i un angoixant anomenat a la humanitat perquè prenguem consciència i actuem amb caràcter d'urgència tots els habitants del planeta, davant la gravíssima situació de la nostra llar comuna, la Terra.

Cada vegada són més freqüents i dramàtics els fenòmens naturals que afecten transformen i destrueixen el nostre planeta, són els desesperats esforços i crides de la Mare Naturalesa perquè rectifiquem els nostres comportaments i comprenguem que ens estem suïcidant en assassinar a la nostra Mare Naturalesa amb el nostre irresponsable i brutal materialisme i consumisme.

Els recordo als que ja ho coneixen, i informo els que no, sobre les agressions i verins amb què contaminem el nostre planeta i els anys que triguen a degradar-se:

Burilles de cigarrets 10 anys, palletes de plàstic 100 anys, llaunes d'alumini 10 anys, bastonets de plàstic per a les oïdes, 300 anys, gots de plàstic 75 anys, coberts de plàstic 100 anys, safates de porexpan 500 anys, bosses i ampolles de plàstic comú 150 anys i de PET 1000 anys, piles entre 500 i 100 anys, ampolles de vidre 4000 anys, compreses femenines 200 a 300 anys.

Una pila de mercuri pot contaminar 600,000 litres d'aigua, una de zinc-aïri 12.000 litres, una d'òxid de plata 14.000 litres, una pila comuna 3.000 litres.

Els envasos de tetrabric 30 anys, els encenedors i les seves peces més de 100 anys i concloc amb el més comú, els xiclets 5 anys.

Aquests exemples, dels quals falten molts més, no sols afecten i maten als humans, ho fan també amb animals i plantes, dels molts que també ens alimentem i enverinem com comento a continuació.

Contaminem amb 8 milions de tones de plàstic cada any, llançant-les a les mars del món, a més del petroli, els seus derivats i diversos productes químics.

Antonio Gutiérrez, Secretari de l'O.N.O. en la Cimera del G7 d'any 2018 va expressar: "El plàstic mata la vida marina i perjudica greument les comunitats que depenen de la pesca i el turisme".

Però no sols això: Les partícules més petites, els microplàstics, inferiors als 5mm de diàmetre, ja formen part de la nostra dieta habitual: els contenen els aliments i l'aigua potable, tant de l'aixeta com embotellada, (aquesta en majors proporcions). És a dir, els mengem i bevem i respirem i encara no sabem que impacte tindran la nostra salut.

De la xifra dels 8 milions d'escombraries plàstiques que llancem al medi ambient cada any, entre el 15% i el 31%, són els susdits microplàstics.

Per als lectors que vulguin ampliar i aprofundir els coneixements sobre els microplàstics els proporciono el enllaç a un article molt complet.

La situació és molt greu i la naturalesa ens castiga amb avisos i sancions greus, freqüents i cada vegada més intensos, els fenòmens de la naturalesa, terratrèmols, inundacions, huracans, erupcions volcàniques, tsunamis, etc.

Així la plaga humana s'autoeliminarà per la seva supèrbia, materialisme, cobdícia i consumisme, arrossegant a pobles ancestrals amb cultura, amor i cura de la mare naturalesa, amb la qual han conviscut molts segles.

Cadascú i en la seva consciència, reflexioni i actuï…..

Autor: Joseph Garzozi
Versió original: castellà
Imatge-portada: Chris-Gallagher-9Jgn8hSYUFc-unsplash
Imatges-interior: Nikolas-Noonan-fQM8cbGY6iQ / Yosh-Ginsu-qexZLgMcbPc / NASA-i9w4Uy1pU-s-unsplash