En els feminismes, tot és començar......

  • La normalitat és feminista

  • 8M reivindicar aquesta normalitat

  • La nova campanya "Ets Feminista"

  • Un NO a la discriminació

  • Hastag #EtsFeminista

Pocs dies abans de la celebració del 8M, "Dia Internacional de les Dones", hem de deixar d'acceptar les coses que no podem canviar, i canviar tot allò que no podem acceptar. Ens necessitem totes i tots per fer possible la normalitat feminista a tot arreu!

En els feminismes, tot és començar!

No naixem feministes, arribem a ser-ho, -podríem dir- adaptant la icònica frase de Simone de Beauvoir.

Que no et sembla normal cobrar menys o que els treballs més feminitzats estiguin més precaritzats? FEMINISTA!

Tampoc que les dones carreguem amb la major part del treball domèstic i de cures, que no ens quedi temps per a nosaltres mateixes? FEMINISTA!

Si creus que sense educació sexual no hi ha relacions igualitàries basades en el consentiment. TU ETS MOOOLT FEMINISTA!

Si estàs farta dels imaginaris del terror sexual que limiten la teva llibertat, mentre que la major part dels agressors sexuals són coneguts de l'entorn més proper. CLARAMENT FEMINISTA!

Si assumeixes el compromís actiu de combatre el masclisme, cada dia; que sí, que ets FEMINISTA.

Com diu Angela Davis, hem de deixar d'acceptar les coses que no podem canviar, i canviar tot allò que no podem acceptar. Ens necessitem totes i tots per fer possible la normalitat feminista a tot arreu!. Una normalitat feminista que també ha de ser antiracista, transinclusiva, sense discriminacions per raó d'orientació sexual, d'edat, de classe social, de nacionalitat o de discapacitat, perquè els feminismes són justícia global.

Dia Mundial de la Dona es el 8 de Març

"Ets Feminista", la nova campanya

1. La campanya recull un seguit de situacions quotidianes en les quals resulta fàcil i de "sentit comú" identificar-se com a feminista.

2. L'espot versiona una coneguda cançó de Raffaella Carrà: "En els feminismes, tot és començar".

Pocs dies abans de la celebració del 8M, Dia Internacional de les Dones, el departament d'Igualtat i Feminismes ha llençat una nova campanya de comunicació per reivindicar la normalitat de ser feminista.

Així, ser feminista és - per exemple – defensar la igualtat salarial, reconèixer que hi ha molts tipus de famílies, estar en contra de què s'imposin cànons de bellesa irreals o pensar que els productes menstruals haurien de ser gratuïts.

La campanya, de voluntat didàctica, incorpora una àmplia mirada interseccional que es fa evident tant per la naturalesa de l'espot com per la varietat de temàtiques que s'hi plantegen. Al llarg del vídeo, s'exposen nombrosos posicionaments que formen part de les lluites feministes i que a més, interpel·len transversalment l'acció de govern.

La campanya i presenta la versió d'una coneguda cançó de la Raffaella Carrà rebatejada com a "En els feminismes, tot és començar" , amb la intenció de continuar apel·lant a la ciutadania a prendre partit i a perdre la por de definir-se com a feminista.

Junt amb el llançament de l'espot s'han editat diversos materials promocionals per a les xarxes socials i es promou l'ús de l'hastag #EtsFeminista.

Amb la intenció de fer que tothom es reconegui com a feminista, també s'han instal·lat cinc miralls en diverses estacions dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, - a Catalunya, Provença o Gràcia -, on els usuaris poden fer-se fotografies amb el rètol "Ets Feminista".

“No importa quan t’hagis sumat a aquest sentit comú feminista”.
En els feminismes, tot és començar!: “Ets Feminista”.

Fonts i Imatges: Departament d’Igualtat i Feminismes