Pin It

L’orgull de Tarragona Dansa

  • Gaudir de la sardana i promoure la cultura

  • Comiat i Renovació

  • El Relleu generacional, el millor està per venir!

Aquest diumenge passat, 17 d’abril, la Rambla Nova de Tarragona es va realitzar la ballada de sardanes més gran dels últims temps amb motiu del comiat d’en Alfred Abad, president de l’Agrupació Sardanista Tarragona Dansa fins ara. Les imatges diuen molt més que les paraules.....

Tarragona Dansa omple de blau la rambla

Una diada a on des de dos quarts de dotze va acompanyar un bon sol, fort per cert, tant com el caliu blau de les samarretes de la colla i del mediterrani a la vora, i el toc de les sardanes interpretades per la Cobla Reus Jove, que van anar sonant, en el programa preparat amb el nom “Tot sardanes de l’Alfred Abad”: Senzill Homenatge (2010), 25....I seguim! (2005), 10 Anys de Somnis (2007), Montblanc capital de la sardana (2018), L’Home dels mil somnis (2012)- Anna Abad i Gils, Imparables (2018), Nits d’estiu a Sant Llorenç (2017), Un Tomb per Cracòvia (2010) i La Platja dels Bots (2009).

Aquest va ser un acte de reconeixement a l’Alfred Abad, qui dies abans, també va rebre el Diploma al Mèrit Cultural entregat per Pau Ricomà, alcalde de Tarragona, per la tasca portada a terme des de l’Agrupació Sardanista Tarragona Dansa durant els seus 38 anys de president , i a la tasca en el món de la composició sardanística.

Tarragona Dansa i comiat d'Alfred Abad

El comiat....

“Després de 38 anys al capdavant de l’Agrupació Sardanista Tarragona Dansa, ha arribat el moment de fer el pas al costat i deixar que una nova Junta Directiva continuï la recerca de l’excel·lència que ha marcat sempre el nostre tarannà, amb noves idees i noves iniciatives que han de permetre adaptar les estructures de l’agrupació i els seus canals de comunicació a les exigències del segon quart del segle XXI” són les paraules adreçades per Alfred Abad.

Amb vosaltres, el millor està per venir!

Tarragona Dansa omple de blau i  sardanes la rambla tarragonina

La renovació...

Uns dies abans l’Agrupació Sardanista Tarragona Dansa va escollir el nou President i Junta.

L’encarregat de liderar el nou projecte de l’Agrupació serà Manel Andreu, que en forma part des de faTarragona Dansa omple de sardanes la rambla tarragonina més de trenta anys i que és un habitual a les darreres Juntes, ex dansaire, i fins l’any passat assajador de les colles més joves de l’Agrupació, entre d’altres.

La llista encapçalada per Manel Andreu, va tenir el suport unànime de l’assemblea ordinària. La candidatura inclou una renovació important al capdavant de molts càrrecs, barrejant veterania amb cares noves per tal d’afavorir el rejoveniment i “garantir un relleu generacional” amb el temps per afrontar els temps complexos que viu el món sardanista a la ciutat. Entre els diferents objectius estratègics que s’han marcat està potenciar l’entrada de nous balladors i balladores, despertar el que anomenen “l’orgull Tarragona Dansa”, donar més visibilitat de l’Agrupació a la ciutat, i obtenir recursos econòmics per tal de reinvertir-los en promoció sardanista.

 

Els millors desitjos des de Capital2020 !!!