Pin It

Descobrir els avantatges de tots dos sistemes…

  • Definir les necessitats

  • Pensar en el futur pròxim, 2, 3, 4 anys

  • Quin comprar?

Segurament la llegada de l'estiu, canvi d'oficines, actualitzacions, vacances, preparació de nous cursos, el mateix teletreball, ens lleva a pensar en la compra o canvi d'equips informàtics. Arribat aquest moment ens fem la pregunta clau...ordinador portàtil o sobretaula?

En l'hora de triar un equip informàtic, el primer dubte que hem de plantejar-nos és què triar, entre un ordinador portàtil i un de sobretaula.

Desitgem des d'aquest article ajudar a prendre aquesta decisió, explicant-te els beneficis de cadascun d'aquests sistemes i per a què poden servir-te.

Els ordinadors portàtils guanyen terreny en l'àmbit personal, però els equips de sobretaula no tenen rival en l'hora de treballar, ni tampoc la majoria de videojocs. Descobreix els beneficis de cadascun d'ells!

Ordinadors portàtil vs sobretaula

Beneficis d'un portàtil

Un ordinador portàtil pot oferir-te molts avantatges, et detallem algunes d'elles:

Portabilitat
La funció principal d'un ordinador portàtil es pot portar-lo on vulguem amb nosaltres. La majoria de models la compleix a la perfecció.

No sols són els més pràctics per a moure'ls a qualsevol lloc, sinó que a més amb la seva pròpia autonomia podem aprofitar-los sense necessitat de cables cada vegada durant més hores.

Preu
Un ordinador portàtil és més econòmic que un equip de sobretaula equivalent, entre altres coses perquè manca de perifèrics com un monitor, un teclat o fins i tot un ratolí, ja que el lleva tot incorporat.

Rendiment professional
Els ordinadors portàtils actuals compten amb una maquinària molt potent, amb la que podrem realitzar la majoria de treballs.

Gràcies a la seva portabilitat associada, podem llevar la nostra oficina on vulguem i fer aquest treball qualsevol lloc.

Lleuger i compacte
Traslladar un ordinador de sobretaula d'un lloc a un altre no s'uneixi experiència que es recordi de forma molt grata. Somio equips per a estar instal·lats en el mateix lloc de manera fixa i canviar tant la torre com els seus perifèrics s'uneixi tasca complicada.

Un ordinador portàtil, canvi, és lleuger, manejable i podem portar-ho a qualsevol lloc. Però el millor és que és compacte i no ocupa un espai excessiu en l'hora de ser utilitzat, sinó més aviat al contrari, abasta el mínim possible. Ideal per a un petit despatx a casa o per a usar-lo sobre una taula d'oficina no massa gran.

Ordinadors portàtil vs sobretaula

Beneficis de un sobretaula

Els ordinadors de sobretaula també siguin gaudint de bones vendes, entre altres motius por els beneficis que ofereixen als seus usuaris:

Potència
Un ordinador portàtil no aconsegueix actualment els límits de potència i rendiment que pot oferir el millor equip de sobretaula.

Com succeeix amb la majoria de tots els seus beneficis, això es deu al fet que un ordinador de sobretaula compta amb més espai. Això implica, per exemple, poder tenir una CPU de major rendiment, un disc dur de més emmagatzematge o més memòria RAM.

Productivitat
Els ordinadors de sobretaula no tenen rival en el treball (excepte por el desavantatge de ser fixos i no portàtils).

Si a més parlem de professions relacionades com l'edició d'imatge o vídeo, un ordinador de sobretaula ens pot oferir el màxim rendiment possible.

Com et comptàvem abans, això es deu al seu espai disponible. Podem col·locar-li també una targeta gràfica professional per poder realitzar el treball que vulguem.

Actualització
Un ordinador de sobretaula funciona amb components instal·lats el seu interior. La seva actualització és molt més senzilla i econòmica que la d'un ordinador portàtil.

No és res rar voler ampliar el seu disc dur, canviar la targeta gràfica, augmentar la seva RAM i fins i tot instal·lar una nova targeta de so.

Totes aquestes opcions somio més complexes i costoses en un ordinador portàtil, por el que el seu cas normalment s'opta per components externs o per substituir el model per un altre nou quan sigui necessari.

Gaming
Els ordinadors de sobretaula tenen totes les cartes a favor seu de cara als jugadors. Poden oferir més potència, millors targetes gràfiques i tenir connectat un monitor gaming, amb el que gaudir dels videojocs d'una forma espectacular a pantalla gran.

Durabilitat
Els sistemes de refrigeració d'un ordinador de sobretaula, així com possibles accessoris de seguretat com a por exemple un SAI o Sistema d'Alimentació Ininterrompuda, ajuden al fet que ho equipo dur molt més.

El fet d'estar fix sempre el mateix lloc s'uneixi avantatge en l'hora d'evitar cops o caigudes. I si a més fem un treball i una navegació amb la protecció adequada, no haurem de témer por el nostre ordinador molts anys.

Ordinadors portàtil vs sobretaula

Quin ús faràs de l'equip?

Per a triar de manera encertada entre un portàtil i un ordinador de sobretaula, l'important es plantejar-te quin ús es farà de l'equip.

Si vols xalar al màxim dels videojocs, l'ordinador de sobretaula és la millor opció.

Si l'utilitzaràs per a treballar i necessites que tingui un bon rendiment, l'ordinador de sobretaula torna a ser l'elecció preferida.

En el cas que vagis a usar-ho per a un treball usual amb l'ofimàtica digital, el portàtil es el més recomanable. A més d'oferir-te un rendiment òptim, també podràs portar-lo amb tu sempre que vulguis i traslladar tu oficina on necessitis.

Si ho faràs servir com a ordinador familiar també compleix millor els seus funciones si és portàtil. Així és possible aprofitar-ho qualsevol lloc de la casa tot moment, i sense cables.

La decisió és teva !!!!

Imatge-portada: Tarn-Nguyen-XlEafYGDvV0-unsplash
Imatges interiors: Howard-Bouchevereau-RSCirJ70NDM/Alexandru-acea-rM-3w8B6qz4/Jura-Cemd5VAvXVc-unsplash
Font: Pccomponentes