El Programa Futurs Digitals……

  • Ajudarà a la recuperació del sector postpandèmia

  • Promourà la innovació

  • Impulsarà la implantació de les noves tecnologies

  • Com a eina cap al futur turístic

L'OMT ha anunciat la inauguració del Programa Futurs Digitals, dissenyat per a accelerar l'adopció en les petites i mitjanes empreses (pimes) turístiques de les noves tecnologies, que constitueixen fins al 80% de tots els negocis turístics.

L'OMT es proposa arribar almenys a un milió de pimes turístiques al llarg de la durada del Programa i facilitar-los les aptituds i coneixements fonamentals necessaris per a aprofitar les possibilitats de les tecnologies noves i incipients.

El Secretari general de l'OMT, Zurab Pololikashvili, afirma: "Els negocis petits són la columna vertebral del turisme. El Programa Futurs Digitals els ajudarà a recuperar-se de les repercussions de la pandèmia i impulsarà el sector amb les possibilitats de la innovació i les noves tecnologies."

A fi de proporcionar orientacions i eines adaptades a les necessitats de les pimes, el Programa es basa en una eina del diagnòstic de la preparació digital amb la qual s'estableixen referències per a les pimes en cinc dimensions digitals clau, a saber:
• Connectivitat
• Creixement empresarial
• Comerç electrònic
• Macrodades
• Analítica
• Pagaments, i
• Seguretat

Els passos per al programa Futurs Digitals

Si bé la crisi de la sanitària va ser una dura realitat per a moltes PIMES, també va crear oportunitats increïbles per a aquelles que podien innovar i aprofitar l'abast expansiu dels canals digitals.

El Programa de Futurs Digitals de l'OMT reconeix que les PIMES estan a l'avantguarda de la recuperació econòmica. Per tant, el Futur Digital té com a objectiu donar suport al seu viatge de transformació digital facilitant la difusió de tecnologies rellevants a les PIMES en la cadena de valor del turisme.

Futuros digitales para pymes

Rutes digitals per a pimes

Les rutes digitals es van seleccionar en funció de les avaluacions d'impacte de l'adopció de tecnologies digitals i disruptives en les pimes durant la crisi de COVID-19, les tendències del mercat i diferents informes de l'OMT i altres organitzacions que van identificar la fluïdesa digital, l'escassetat d'habilitats i les necessitats en diferents sectors i subsectors turístics.

Aquests camins digitals ofereixen les millors eines pràctiques proporcionades per les principals empreses de tecnologia.

El contingut i les eines s'estructuren en 5 dimensions cosa que permet a les pimes identificar les seves principals necessitats i adaptar un camí digital determinat per una eina de preparació digital i accelerar la seva transformació digital..

Futuros digitales para pymes

Beneficis del programa Futurs Digitals de l'OMT

El programa de Futurs Digitals de l'OMT és una plataforma en la qual les PIMES poden accedir a les següents eines i recursos digitals proporcionats per companyies tecnològiques d'alt nivell per a fer costat al sector turístic:

Eina de diagnòstic de preparació digital per a PIMES, el qual et permetrà avaluar el teu negoci en sis dimensions digitals clau, comparar-se amb les millors pràctiques de la indústria i obtenir recomanacions d'experts.

Explora rutes i eines digitals per a ajudar-te a desenvolupar resiliència empresarial i preparar-se per al creixement futur.

Accedeix a contingut de primer nivell per a millorar les teves les seves habilitats digitals i equipa a la teva força laboral per a l'èxit en la nova normalitat.

Registre al programa: https://www.unwto.org/form/smes-unwto-digital-futures

Font i Imatges: Organización Mundial del Turismo