Un projecte de realitat augmentada amb 5G

  • Desenvolupar plans pilots 5G

  • Realitat augmentada al Mercat de la Boqueria

  • Autobús autònom a Fira Barcelona

  • Posar a Barcelona i Catalunya a l'avantguarda del 5G

Concretament, el projecte té com a finalitat enriquir l’experiència de compra tant pel comprador com pel venedor, en què s’ha creat la figura del “Personal Shopper amb Realitat Augmentada (AR)”, qui, a través d’unes ulleres de realitat augmentada, ensenyarà informació extra sobre productes i establiments al comprador.

De fet, gràcies a un sistema de connexió basat en la tecnologia 5G, s’envia al comprador la mateixa informació que veu el “Personal Shopper” a través de les ulleres juntament amb la interfície de realitat augmentada, de manera que aquest la pugui visualitzar en directe des del seu dispositiu (ordinador, tauleta o mòbil).

És a dir, s’estableix una connexió per videoconferència entre comprador i venedor gràcies a un sistema creat per infraestructures 5G, aprofitant la velocitat d’aquesta tecnologia, que permet intercanviar informació de qualitat amb una latència mínima.

Fa uns mesos “Parlem” va avançar que formem part del projecte 5G Catalunya, un consorci format per 8 empreses del sector que va rebre una subvenció econòmica per desenvolupar pilots 5G per part de Red.es, en el marc del Pla Nacional 5G.

“Parlem” porta la dinamització de dos casos d’ús en concret, el cas de e-shopping a través de realitat augmentada al Mercat de la Boqueria i un altre cas amb un autobús autònom a Fira Barcelona. Precisament, es troben en la posada a punt d’aquest últim cas d’ús al Mercat de la Boqueria.

Mercat la Boqueria entra en la tecnologia 5G

Com diuen, es troben en la recta final d’aquest projecte, a expenses de saber quina data concreta servirà per exposar el cas d’ús. Per poder-lo dur a terme, han comptat amb la col·laboració, com és evident, de l’Associació de Paradistes de Catalunya, l’Institut Municipal de Mercats i, concretament, el Mercat de la Boqueria. I, concretament, la parada de la prova pilot és Olives Francesc.

A banda, per a desenvolupar-lo tecnològicament, han rebut el suport del seu proveïdor, la Fundació i2CAT, Internet i Innovació Digital a Catalunya, un centre de recerca i innovació d’excel·lència a Catalunya que centra les seves activitats en el desenvolupament tecnològic de la Internet del futur.

Parlem i el 5Gcat

El consorci que forma el 5G Catalunya està format per 8 empreses, liderades per Cellnex Telecom i el Grup MASMÓVIL, en què també participen Aumenta Solutions, l’empresa especialitzada en realitat augmentada per a la indústria; l’enginyeria Atos; la consultora NAE; la tecnològica Lenovo; l’empresa emergent Nearby Computing; i Parlem Telecom. Totes aquestes empreses comparteixen la voluntat de situar Barcelona a l’avantguarda del 5G a Espanya i esdevenir un pilar fonamental de la transformació digital i que impliqui un canvi tant econòmic com social de tot Catalunya.

Font: Parlem
Imatge-portada: martijn-vonk-xO4QI1Eoxyg-unsplash
Imatge-interior: ludovic-charlet-8RcjmdqXHwM-unsplash