Suggeriments i advertiments empresarials……

  • Errors més comuns dels emprenedors

  • Atenció, per a no veure't en aquesta situació

  • La teva activitat o projecte ha de funcionar

El terme fallida s'associa directament amb fallida comercial, ruïna econòmica, desastre i enfonsament. Ningú vol veure a la seva empresa en aquesta situació. No obstant això, alguns empresaris cometen errors que inevitablement condueixen als seus negocis cap al precipici.

Has de tenir els peus en la terra

Molts emprenedors, sobretot els que ho fan per primera vegada, es deixen portar més per impulsos i ganes de fer bé les coses que per la raó i el sentit comú.

Un dels errors més repetits en els negocis que acaben arruïnats és que el seu fundador no tenia els peus en la terra.

A vegades aquest problema s'entremescla amb ombliguisme: l'emprenedor només es fixa en el seu propi melic i tracta de reflectir-lo en la seva obra. En altres paraules, no té en compte les necessitats del mercat, dels seus possibles clients, sinó les seves pròpies.

No barrejar les finances personals amb les del negoci

Si ja de per si mateix resulta complicat mantenir en forma les finances personals de qualsevol família, si a més es barregen amb les finances d'un negoci el resultat només pot ser desastrós.

A nivell financer el teu negoci ha de ser una entitat única i tu o la teva família altra totalment diferent.

Per a evitar confusions entre l'un i l'altre hauries d'usar comptes corrents separats, fins i tot en bancs diferents.

D'altra banda, el millor que pots fer és assignar-te un salari i aprendre a manejar-te amb ell a nivell personal. Pots imaginar-te que treballes per compte d'altres, amb la diferència que la persona que et contracta i et paga ets tu mateix.

No pots perdre el control dels diners

En una economia familiar els ingressos i les despeses són fàcils de gestionar. Sempre cobres el mateix dia i més o menys tens el control sobre el dia que cobraran la hipoteca, les assegurances, l'electricitat… o sobre quant gastaràs al mes en el supermercat o en combustible.

En els negocis és fàcil perdre el control dels diners si no mantens un control exhaustiu del flux d'efectiu.

Les despeses varien d'un mes a un altre, els ingressos no són estables, els pagaments dels clients no són puntuals, cobres un IVA que després has de retornar, retencions d'IRPF… Has de posar en ordre aquests números abans que sigui massa tarda.

Errors que porten a la fallida

Usar correctamente el crédito

El crédito es una buena herramienta si se usa de la forma correcta y no se abusa de él.

Solemos referirnos a la deuda buena como aquella que se utiliza para invertir y que permite avanzar y generar ingresos. El problema es que hay que tener muy bien amueblada la cabeza para saber utilizarla.

Si quieres empezar un negocio de cero, el consejo que te damos es que la evites. Como alternativa, busca negocios que no necesiten un gran capital para empezar a rodar.

En el caso de que ya tengas tu negocio montado, no te endeudes si no estás completamente seguro de que tienes los pies en la tierra y de que gestionas correctamente tanto tus finanzas personales como las de tu empresa.

Si consigues no cometer ninguno de estos errores y aplicar las sugerencias en tu negocio, la quiebra o bancarrota solo será una pesadilla lejana y el negocio avanzara.

Imatge-portada: naser-tamimi-yG9pCqSOrAg/firmbee-com-jrh5lAq-mIs-unsplash
Font: Vivus/Aurelio Jiménez