La Catalunya Exterior....

  • Més de 400.000 catalans repartits pel món

  • Casals i entitats, son part de la FIEC

  • Per als països dels cinc continents

El divendres 1r d'abril la FIEC, Federació Internacional d'Entitats Catalanes, va celebrar un acte híbrid, presencial a Barcelona a la sala del Cercle d'Amics de la UNESCO i retransmès en temps real (streaming) arreu del món, per a celebrar els seus primers 25 anys d'existència.

La FIEC celebra els 25 anys d'existencia

L'acte va ser presidit per la Victòria Alsina, consellera d'Acció Exterior i Govern Obert, i va comptar també amb la participació de la Laura Costa, directora general de Catalunya Exterior i de representants dels Grups Parlamentaris d'ERC, Junts, CUP, i d'associacions amb les quals la FIEC manté una col·laboració, Adifolk i altres.

Hi van intervenir presencialment alguns membres de la Junta que es van poder desplaçar a Barcelona: Elisenda Bujons (Stuttgart), Carmina Munté (Londres), Mireia Semís (Saragossa) i dos membres de la Junta que van estar a l'acte constitutiu de la FIEC fa vint-i-cinc anys: Antoni Montserrat Moliner (Luxemburg) i Xavier Tudela (IPECC).

Via vídeo en temps real (streaming) van poder intervenir la Montserrat Marí (presidenta de la FIEC, des d'Osaka) i els ex-presidents Màrius Vendrell (des de São Paulo) i la Montserrat Aymamí (des de Grenoble). També la nostra secretària general Roser Maresma (des de Brussel·les) i Hellena Cardús (des de Houston).

L'acte va ser presentat i animat pel Germà Capdevila de RAB ràdio.

En aquest 25è aniversari, es va realitzar el balanç d'aquests primers 25 anys d'activitat de la FIEC i de tot el que encara queda per davant.

Som Catalunya Exterior !! També Som Catalunya !!!

Font i Imatges: FIEC