catalunya    España        

El joc de les frases desfetes
Lliurament de Premis "Concurs Tísner de Creació de Jocs de Català"

El joc de les frases desfetes, guanya el Concurs Tísner de Creació de Jocs de Català.

Què és el Concurs Tísner?

L'objectiu del Concurs Tísner de Creació de Jocs de Català, adreçat als alumnes de 5è i 6è de primària de totes les escoles dels territoris de parla catalana, és que alumnes, mestres i escoles descobreixin la faceta lúdica i creativa de la llengua catalana creant el seu propi joc.

Vols veure els millors moments de l'acte de cloenda i lliurament dels premis del 6è Concurs Tísner de Creació de Jocs de Català, celebrat al circ de Ca l'Estruch, a Sabadell, conduït pel Mag Lari i amb les actuacions de Suu i els membres de Buhos Guillem Solé i Jaume Nin:

Museu del Joguet

  • “El joc de les frases desfetes” s’exposa al Museu del Joguet com a premi per haver guanyat el Concurs Tísner de Creació de Jocs de Català
  • El joc dels alumnes de 5è de l'Escola Lluçanès, de Prats de Lluçanès, estarà exposat al vestíbul del museu fins al 31 de juliol
  • El Museu del Joguet de Catalunya ha rebut aquesta setmana la donació d'"El Joc de les frases desfetes", el guanyador del primer premi de la sisena edició del Concurs Tísner de Creació de Jocs de Català.

Joc de les Frases Desfetes en el Museu del Joguet a FigueresEl joc estarà exposat al vestíbul del museu fins al dissabte 31 de juliol, dins de l'horari de visites del Museu del Joguet de Figueres. El projecte guanyador ha estat creat pels alumnes de 5è de l'Escola Lluçanès, de Prats de Lluçanès. És un joc original i divertit que consisteix a descobrir frases fetes catalanes a partir de dibuixos fets pels alumnes mateix. El jurat del concurs va premiar el joc per la creativitat verbal, suscitada a través de mecanismes variats i divertits, que transformen la llengua en una descoberta constant. S'hi juga per equips i els jugadors tenen dues baralles amb les representacions de les frases fetes, que hauran d'endevinar i aparionar durant la partida. Guanya la persona que es quedi abans sense cap carta.

El passat diumenge 30 de maig, escoles d'arreu del domini van poder seguir en directe i pel canal de YouTube de la Plataforma per la Llengua el lliurament dels premis. Ara, després d'haver procedit a les tasques de registre i documentació perquè el joc formi part del fons del Museu del Joguet de Catalunya, "El joc de les frases desfetes" ha estat exposat al públic al vestíbul del Museu del Joguet.

El Concurs Tísner de Creació de Jocs de Català està convocat per la Plataforma per la Llengua i s'adreça als alumnes de 5è i 6è de primària de les escoles d'arreu del domini lingüístic, i, enguany per primer cop, ha comptat amb la participació d'escoles d'Andorra, la Franja i la Catalunya del Nord. Els jocs que es presenten al concurs han de potenciar la creativitat, la dinàmica i la integració del català. L'objectiu és que alumnes, mestres i escoles descobreixin la faceta més lúdica i creativa de la llengua catalana tot elaborant el seu propi joc.

Fonts i Imatges: Plataforma per la Llengua/Museu del Joguet

Fem Biblioteca

Subscriu-te

Passions

Agenda d'activitats

Juliol 2021
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
En aquest portal utilitzem galetes pròpies i de tercers per gestionar el lloc web i optimitzar la seva funcionalitat. En utilitzar els nostres serveis, vostè accepta l'ús d'aquestes galetes.