catalunya    España        

Nou Museu del Port de Tarragona
Nou Museu del Port de Tarragona

Arquitectura i disseny expositiu van de la mà en el projecte del Nou Museu.

  • Contenidor i contingut es reformen completament projectant el museu cap al futur.

  • La nova museografia desperta els sentits i transporta el públic al passat i present del Port i el Barri Mariner del Serrallo.

El dissabte 17 de juliol de 2021 el Port de Tarragona inaugurà el nou Museu del Port que ofereix una emocionant i atractiva oferta museogràfica al públic en general.

Nou Museu del Port de Tarragona

Elements tecnològicament molt avançats desperten tots els sentits i fan submergir-se dins del món de la mar per conèixer el passat i el present del Port.

Cal afegir que la inauguració del Museu, va comptar amb una part més lúdica i social, amb la participació d’elements festius de la ciutat que van donar la nota de colors a un moment important en el recorregut de l’espai cultural i de Tarragona.

El Port organitzarà un seguit de visites guiades durant l’estiu perquè, tothom que estigui interessat, pugui conèixer el nou Museu del Port.

Les activitats s’aniran publicant a l'agenda d'activitats i a les xarxes socials.

El Port de Tarragona fa una crida i convida a tothom a fer una immersió en un nou espai que de ben segur desperta tots els sentits.

Paraules a la inauguració.....

  • Josep Maria Cruset, president del Port Tarragona “La reforma del museu, tan de l’edifici com del discurs museístic, servirà per donar un nou impuls a un Museu que, durant més de 20 anys, ha acollit milers de visitants i turistes”
  • Laura Borrás, presidenta del Parlament de Catalunya ha destacat “El fet que amb bon criteri, amb l’ambició cultural i la consciència social amb què cal emprendre els grans projectes, heu construït un relat sobre la vinculació de Tarragona amb el mar a través de la història, que és alhora una invitació a descobrir la dimensió, la transcendència humana i col·lectiva d’aquest port, de tots els ports”

Nou Museu del Port de Tarragona

El procés i resultats

Des de l’estiu de l’any 2020 el Port ha estat treballant en el procés d’una renovació integral de l’espai cultural i històric de la ciutat. Les obres han culminat en gairebé un any en què, el magatzem construït al primer terç del segle XX, es converteix en un nou i modern espai per exposar el fons patrimonial portuari, i a la vegada, en una nova oferta museogràfica emocionant gràcies a avançats mitjans audiovisuals i interactius.

Es tracta d'un edifici idoni per exposar el fons patrimonial portuari. Atès el gran volum de la majoria de les peces exhibides, l'amplitud d'espai que ens ofereix aquesta antiga nau de dipòsit de mercaderies, permet plantejar un discurs integrador amb els objectes.

L'ús ciutadà i cultural en què el port havia especialitzat el Moll de Costa avalava la ubicació d'aquest espai que, amb el temps, ha anat recuperant i salvaguardant el patrimoni marítim i portuari de la nostra costa.

Presentem un recorregut per la història del port a través del temps, des que els romans hi desembarcaren fins a l'actualitat. La vida als molls, els tipus de pesca, les activitats esportives, les embarcacions i les mercaderies vinculades a la nostra mar també hi són representades.

Baixa informació complerta del museu - PDF

Font i Imatges: Port Tarragona

Fem Biblioteca

Subscriu-te

Passions

Agenda d'activitats

Juliol 2021
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
En aquest portal utilitzem galetes pròpies i de tercers per gestionar el lloc web i optimitzar la seva funcionalitat. En utilitzar els nostres serveis, vostè accepta l'ús d'aquestes galetes.