catalunya    España        

Mallorca, destinació turística madura
Mallorca - destinació turística d’èxit

Mallorca s'uneix a la xarxa d'observatoris de turisme sostenible de l'OMT

  • L’Organització Mundial del Turisme (OMT) ha acollit l’Observatori de Turisme Sostenible de Mallorca a la seva Xarxa Internacional d’Observatoris de Turisme Sostenible (INSTO).

  • Com a destinació madura, el treball de l'Observatori generarà més i millors proves dels impactes econòmics, ambientals i socials que el turisme té a la destinació

Mallorca, una de les principals destinacions europees des de fa més de 70 anys, que rep milions de visitants cada any, es converteix en l’últim membre de la xarxa INSTO mundial de l’OMT. L’Observatori de Turisme Sostenible de Mallorca (STO) és un nou element clau de l’estratègia de l’illa per preservar la destinació i avaluar com afecta el sector al medi natural, a l’economia i als residents.

L’Observatori supervisarà sistemàticament l’impacte ambiental, social i econòmic del turisme i facilitarà la presa de decisions basades en evidències. Els objectius clau per al sector turístic de l’illa inclouen la promoció d’una economia circular dins de l’hostaleria, la reducció de la petjada de carboni general i la promoció de la gastronomia local per millorar la reputació de Mallorca i augmentar el seu atractiu.

Mallorca destinació turistica

Comentant, el secretari general de l'OMT, Zurab Pololikashvili, va dir: "Donem una calorosa benvinguda a l'Observatori de Turisme Sostenible de Mallorca a la nostra xarxa mundial d'observatoris. Com a destinació madura, el treball de l'Observatori generarà més i millors proves dels impactes econòmics, ambientals i socials que el turisme té a la destinació. Això facilitarà encara més el procés de presa de decisions i garantirà que el turisme pugui continuar sent una eina per al desenvolupament sostenible".

Catalina Cladera Crespí, presidenta del Consell de Mallorca, va dir que “l’Observatori de Turisme Sostenible de Mallorca tindrà un paper fonamental en el seguiment i tractament de qüestions com la creació d’ocupació i la producció i consum sostenibles, la salut pública, la seguretat i la seguretat, els drets humans, una educació de qualitat i desigualtats. Formar part de la xarxa mundial d’observatoris de l’OMT ajudarà Mallorca a convertir-se en una destinació més dinàmica, atractiva i sostenible”.

L'Observatori de Turisme Sostenible de Mallorca és gestionat per la Fundació Mallorca Turisme, membre del Consell Insular de Mallorca, amb el suport del sector públic i privat espanyol local i nacional. Es tracta del tercer observatori a Espanya, després de la inclusió de l’Observatori de Turisme de Navarra i Canàries a l’INSTO, i arriba al total mundial a 31.

Mallorca destinació turistica

Quant a INSTO

La Xarxa Internacional d’Observatoris de Turisme Sostenible (INSTO) de l’OMT es va crear el 2004 amb els objectius principals de donar suport a la millora contínua de la sostenibilitat i la resiliència en el sector turístic mitjançant un seguiment sistemàtic, oportú i regular del rendiment turístic i connectar destinacions dedicades, ajudant-los per intercanviar i millorar el coneixement i la comprensió sobre l’ús de recursos a tota la destinació i la gestió responsable del turisme.

Font: OMT

Imatges: OMT i Capital2020

Fem Biblioteca

Subscriu-te

Passions

Agenda d'activitats

Juliol 2021
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
En aquest portal utilitzem galetes pròpies i de tercers per gestionar el lloc web i optimitzar la seva funcionalitat. En utilitzar els nostres serveis, vostè accepta l'ús d'aquestes galetes.