Del turisme, per al turisme i en el turisme….

  • Un dels principals sectors econòmics

  • Cada 27 de setembre

  • Des de l'any 1980

  • Per declaració OMT-Organització Mundial del Turisme

Avui 27 de setembre, el sector celebra el Dia Mundial del Turisme sota el lema “Repensar el turisme”, per a centrar la jornada a replantejar el creixement de l'activitat.

El Dia Mundial del Turisme ha estat sempre una oportunitat per a reunir-se i celebrar els molts i variats assoliments del sector. Durant la major part de les últimes quatre dècades, s'ha celebrat el creixement inigualable del turisme, en volum, en abast i en significació.

En 2022, reconeixem una vegada més les oportunitats que el turisme ha generat, i continua generant, a tot el món. No obstant això, enguany reconeixem també que no podem seguir com abans. Hem de repensar el turisme.

Per això, sota el lema «Repensar el turisme», el Dia Internacional de l'Observança se centrarà enguany a replantejar el creixement del sector, tant en termes d'abast com de transcendència.

Perquè quan el món torna a obrir-se, hem d'aprendre les lliçons de la pandèmia i de la pausa que va suposar a nivell internacional. En exposar les febleses, la crisi va mostrar també on hem de reforçar la resiliència. I en exposar les desigualtats, va mostrar així mateix on hem de buscar una major justícia

Les celebracions

La República d'Indonèsia acollirà el dia oficial (27 de setembre), als Membres de la OMT - Organització Mundial del Turisme, així com als no membres interessats en l'activitat, tant del sector privat com públic.

Paral·lelament, en el món s'organitzen un gran nombre de celebracions per a promoure el dia i tema principal.

El secretari general de la OMT, Zurab Pololikashvili, afirma: “El potencial que tanca el turisme és enorme, i tenim la responsabilitat compartida de vetllar per la seva plena materialització. En ocasió del Dia Mundial del Turisme 2022, la OMT fa una crida a tots, des dels treballadors del sector turístic fins als propis turistes, així com a les petites empreses, les grans corporacions i els governs, perquè reflexionin i es replantegin el que fem i com ho fem.”

“Repensar un dels principals sectors econòmics no serà fàcil, però anem ben encaminats. La crisi ens ha inspirat i ha catalitzat la creativitat. I la pandèmia ha accelerat la transformació del treball, plantejant desafiaments, però també grans oportunitats per a assegurar que siguin més les persones que a beneficiar-se de la reactivació del turisme”.

Des de 1980, el Dia Mundial del Turisme se celebra el 27 de setembre de cada any. La data marca l'aniversari de l'adopció, en 1970, dels Estatuts de l'Organització que van marcar el camí per a la creació de la OMT cinc anys més tard.

Imatge-portada: world-tourim-day-2022-slider-rethinking
Font: OMT