Set reptes per a gaudir…

 • Turisme i esport

 • Cultura i natura

 • Individualment, en família o grup d'amics

 • Consulta l'APP i selecciones el repte

 • Per un triangle de monestirs

 • Santes Creus, Poblet i Vallbona de les Monges

És una proposta que permet gaudir del patrimoni cultural i natural que ofereix la Conca de Barberà, entre els tres monestirs a través de reptes. Turisme i esport s'uneixen per a poder-los fer a peu, corrent i amb bicicleta de muntanya. Cadascun dels circuits transcorren per diversos punts d'interès cultural i natural.

L'APP La Ruta del Cister Trail GR®175 ofereix la possibilitat de fer un conjunt de recorreguts en forma individual, amb la família o el grup d'amics. Pots seleccionar diverses alternatives per a fer cadascuna de les rutes proposades, sigui corrent (run), caminant (walk) o amb bicicleta (BTT), seguint l'itinerari establert de La Ruta del Cister GR®175, amb sortida i arribada des dels diferents trams de cada monestir.

Ara l'app de La Ruta del Cister Trail GR®175 et permet optar entre els 4 reptes que segueixen escrupolosament l'itinerari marcat de La Ruta del Cister, pel traçat del GR®175; i 3 nous reptes per a fer en família entorn dels monestirs de Santes Creus, Poblet i Vallbona de les Monges.

Aquests nou recorreguts són circulars i guiats amb l'app LiveRun d'uns 8 quilòmetres cadascun, per a gaudir del patrimoni cultural i natural que ofereixen els tres monestirs a través de reptes.

Es poden fer a peu, corrent i amb bicicleta de muntanya. Transcorren per diversos punts d'interès cultural i natural.

La Ruta del Cister Trail per la Conca de Barberà

És una activitat gratuïta, autònoma i oberta, en què els participants s'han de descarregar l'aplicació gratuïta i certificada ‘Liverun’ en qualsevol de les plataformes en línia, Play Store o Apple Store. Després, cal activar la ruta i seguir el track establert del repte que es triï per a poder registrar el temps i una classificació provisional. La mateixa app permet consultar les classificacions, previsions de pas, informacions tècniques i turístiques, així com utilitzar l'autoguiatge.

El sistema pren les dades de geolocalització del GPS i quan no hi ha cobertura mòbil emmagatzema les dades i quan torna a agafar cobertura, les envia totes. La seva icona no es mourà, però després s'actualitzarà.

A més, la plataforma està vinculada a la web "larutadelcister-off.livetrail.net" on es mostren les informacions diverses de les rutes i es publicaran els resultats del temps dels diferents participants, per reptes i per categories. A diferència d'altres plataformes més populars com el wikiloc o el Strava, els recorreguts que pengen els usuaris no estan supervisats per cap gestor del territori. En canvi, el sistema de LiveTrail ve definit per un gestor del territori i estan supervisats.

“La Conca de Barberà, mil petits tresors per descobrir”

Els reptes que s’han delimitat són:

 • Repte 1. (R1) Poblet – Vallbona (25,6 km)
 • Repte 2. (R2) Vallbona – Santes Creus (43,7 km)
 • Repte 3. (R3) Santes Creus – Poblet (34,8 km)
 • Repte 4. (R4) Ultra Ruta del Cister, recorregut complet (103 km)
 • Repte 5. (R5) L’entorn del monestir de Poblet (6,9 km)
 • Repte 6. (R6) L’entorn del monestir de Vallbona (5,7 km)
 • Repte 7. (R7) L’entorn del monestir de Santes Creus (7,4 km)


Imatge-portada: composició de redacció
Font i Imatges: Turisme Conca de Barberà