Fer que el teu proper viatge sigui positiu per a la natura.....

  • Ajudar a la biodiversitat

  • Suport a les comunitats del destí

  • Revertir els danys a la natura

  • Aconseguir el Net-Zero

  • Es Natura Positiva

Segons el Consell Mundial de Viatges i Turisme els viatges no sempre tenen un impacte perjudicial en el medi ambient. Com a turista, fins i tot pots convertir-te en una força per al bé. Si participeu en viatges positius per la natura, podeu ajudar a la biodiversitat d'una regió i donar suport a les comunitats locals al llarg del camí.

-Esdevenir un viatger “positiu per a la natura”, afortunadament, no és tan difícil-

Aleshores, què vol dir en realitat Nature Positive? En poques paraules, significa aturar i revertir els danys a la natura, de manera que tot el món viu (la biodiversitat) es pugui recuperar del seu estat actual d'esgotament. Això implica tant minimitzar el dany en curs com prendre accions positives per restaurar la natura, produir un benefici global per a la biodiversitat i ajudar a aconseguir “Net-Zero”.

Això pot semblar intimidatori, però la veritat és que quan viatgeu podeu fer coses que no només minimitzin el vostre impacte en el medi ambient, sinó que també poden afectar un canvi significatiu. Per tant, no cal que us sentiu culpable per planificar el vostre proper viatge.

En comptes d'això, tingueu en compte les maneres següents en què podeu fer que el vostre proper viatge sigui positiva.

No deixeu res enrere

Hi ha molts eslògans útils per als viatgers, però tots contenen el mateix missatge essencial. Com a viatger responsable, hauríeu d'intentar deixar una zona exactament en el mateix estat en què es trobava abans de la vostra visita. Una idea errònia comuna és que aquesta guia només s'aplica als entusiastes de l'aire lliure, però els visitants de les ciutats també haurien de ser conscients.

Penseu en el vostre enfocament d'aquest pas pel que fa, per exemple, al vostre ús del plàstic. Comprometre's a convertir-se en un viatger sense residus de plàstic significa que, literalment, no deixaràs res després de sortir d'una destinació. Tingueu en compte que un camió d'escombraries de plàstic s'aboca als nostres oceans cada minut, per tant, mentre viatgeu, hauríeu d'intentar minimitzar, si no erradicar totalment, el vostre ús de plàstics d'un sol ús. Accions senzilles i pràctiques que us poden ajudar a aconseguir-ho són portar les vostres pròpies tasses de cafè, ampolles d'aigua i bosses de la compra recarregables.

Per la Natura el Turisme positiu

Quan estiguis en una localitat, pensa local

Quan estigueu en una regió on no heu estat abans, hauríeu de buscar productors locals d'aliments i begudes. No només donareu suport a les comunitats locals, sinó que experimentareu l'essència del viatge, provant alguna cosa nova, d'una manera sostenible.

Si sou a la costa, planifiqueu un àpat en un restaurant de marisc que s'ocupi de captures fresques i sostenibles portades pels pescadors locals. A les ciutats, podeu cercar restaurants i bars els ingredients i productes dels quals provenen de la zona. I quan arribi l'hora de tornar a casa i comencis a entrar en pànic pels regals que vas dir que portaries als teus amics, per què no comprar un record d'elaboració única d'un artesà local?

Mantingueu-lo net. Implica’t en les activitats de neteja locals.

Pren el sol a una platja exòtica o visita un parc nacional? Esbrineu si hi ha esdeveniments de neteja organitzats en què podeu donar un cop de mà. Moltes ciutats i pobles costaners d'arreu del món fan neteja regular de les platges, s'esforcen per protegir els nostres oceans, que són la font de la meitat del nostre subministrament d'oxigen. Aquests poden ser divertits i pots conèixer moltes persones interessants i amb idees afins. Una manera de conèixer aquests esdeveniments és, per descomptat, a través de les xarxes socials. Però també pots fer-ho a l'antiga i preguntar a un local. Penseu en anar a visitar llocs a peu, si es troben a poca distància.

Busqueu també el transport públic disponible: tots els viatgers saben que no hi ha millor manera de conèixer un lloc.

Està bé pagar per veure animals, sempre que estiguin bé

Una petita quantitat d'investigació fa un llarg camí aquí. És possible que siguis un amant dels animals, però hauries d'assegurar-te que si pagues per observar animals, tot el que hi ha al lloc que visites ha de ser ètic. Comprometre's a fer excursions que ajudin i donin suport a la conservació dels animals i la vida salvatge i que no afectin negativament la biodiversitat de la regió.

Per la Natura el Turisme positiu

Trieu empreses i allotjaments amb compte

Trieu empreses compromeses amb els viatges responsables i el nostre planeta.

TreadRight.org és un recurs fantàstic per obtenir més informació, i fins i tot tenen una llista de verificació de viatges Make Travel Matter® pràctica.

Un altre líder en viatges sostenibles és The Intrepid Foundation, on trobareu una gran quantitat d'inspiració per a viatges i podeu fer donacions a projectes. La bona notícia és que Intrepid cobreix tots els costos administratius, de manera que cada cèntim que doneu va directament als socis locals i als que ho necessiten.

Font: WTTC-Consell Mundial de Viatges i Turisme
Imatge-portada: Jamie-Street-qWYvQMIJyfE-unsplash
Imatges-interior: Tegan-Mierle-fDostElVhN8 y Dylan-Taylor-5tYVBC-hgNc-unsplash