Un llibre de ficció, èxit de vendes......

  • Un peu a la Cuba de mitjans de segle XIX

  • Un altre, a Madrid a l'època actual

  • Lluita apassionada de dues dones negres

El Gremi d'Editors de Catalunya ens ofereix el llistat dels llibres més venuts a Catalunya, resultat de l'informe de LibriData, el més complet i fiable del nostre país, que en aquest cas recull les dades de finals d'agost i inici de setembre.

Avui portem a portada el llibre de ficció, més venut en les últimes setmanes tant en català com en castellà. Es tracta d'ESCLAVA DE LA LLIBERTAT (català) i ESCLAVA DE LA LIBERTAD (castellà).

Sinopsis....

Una història fascinant que narra la lluita apassionada de dues dones negres per aconseguir la llibertat, en èpoques diferents: la Cuba esclavista colonial i l'Espanya del segle XXI.

Cuba, mitjan segle XIX
A l'illa del Carib arriba un vaixell portador d'una càrrega sinistra. Més de set-centes dones i nenes, segrestades a la seva Àfrica natal, hi arriben per treballar, fins a l'extenuació, als camps de canya de sucre i per parir fills que seran tan esclaus com elles. La Kaweka és una d'aquelles nenes que viurà en primera persona l'horror de l'esclavitud a la hisenda del cruel marquès de Santadoma, tot i que aviat demostrarà que té la facultat de combregar amb Iemaià, una deessa voluble que de vegades li concedeix el do de curar els malalts i que li proporciona la força per liderar els germans de raça en la seva arriscada lluita per la llibertat contra uns opressors que els han esclavitzat els cossos, però no les ànimes.

Madrid, època actual
La Lita és una jove mulata, filla de la Concepción, que s'ha passat la vida servint a la casa dels marquesos de Santadoma, al barri de Salamanca, tal com van fer les seves avantpassades a la Cuba colonial. Tot i tenir estudis i ambició professional, la precarietat laboral l'empeny a recórrer als totpoderosos senyors de Santadoma per aconseguir una oportunitat a la banca propietat del marquès. A mesura que se submergeix en les finances de l'empresa i en el passat d'aquesta riquíssima família, la Lita descobreix quins són els orígens de la seva fortuna i decideix emprendre una batalla legal per la dignitat i la justícia, que mereixen tant la seva mare com totes les dones que van lliurar la vida al servei d'uns blancs que mai no les van tractar com a iguals.

Una novel·la enlluernadora sobre dues dones valentes que combatran, cadascuna amb les seves armes, el racisme i la injustícia, escrita per l'autor de novel·la històrica més important del nostre temps. Un homenatge sentit al paper de les dones en la lluita per la justícia i per la seva llibertat..

TOP 10 de llibres en català i castellà

L'actualitat en escriptors, títols i editorials.......
1.- Ficció (10 en català i 10 en castellà)
2.- No – Ficció (10 en català i 10 en castellà), i
3.- Infantil – Juvenil (10 en català i 10 en castellà).

Per tant, el lector te a l'abast el rànquing: 30 títols en català i 30 títols en castellà, un total de 60.

Descobriu els Títols, Autors i les seves editorials que han sigut els més venuts del 29 d'agost al 4 de setembre 2022. Ja podeu iniciar la decisió de quins seran els vostres objectius del mes.

Els més venuts-TOP10

Metodologia: Dades obtingudes de la informació diària de vendes que aporten un total de 150 llibreries de tota Catalunya.

Font i imatges: Gremi d'Editors de Catalunya / Cambra del Llibre de Catalunya.