Gelat artesà de Reus, amb més punts tant del jurat com del públic va ser el guanyador de la gran final a Longarone, Itàlia, després de les fases classificatòries i els 12 països que varen competir pel premi i la glòria finals.
Amb el nom de “Catalanet Ganxet”......
-
Des de Reus per a tot Europa
-
Es el gelat artesà
-
Creació de Gelats i Torrons “Xixona”
-
Raval de Santa Anna 6, Reus
-
Guanyador de la final a Longarone, Itàlia
-
Del MIG 2025 Experience
“Catalanet Ganxet” és el millor gelat artesà d'Europa, elaborat excepcionalment per “Gelats i Torrons Xixona” de Reus, va ser el guanyador de la gran final a Longarone, Itàlia, després de les fases classificatòries i els 12 països que van competir pel premi i la glòria finals, reunint el pontatge més gran tant del jurat com del públic. Els gelats elaborats per Eslovènia i Luxemburg, van quedar en segon i tercer lloc respectivament del podi.

El Concurs
Aquest concurs és una oportunitat única per destacar i elevar l'art i la professionalitat dels elaboradors de gelat, alineant-se amb els valors de GELATOn THE ROAD, un projecte que promou la cultura i la història del gelat arreu del món, cofinançat per la Unió Europea.
El concurs demana l’elaboració d’un gelat deliciós amb ingredients locals, i presentar la creació durant el concurs, emfatitzant temes com la localitat i la sostenibilitat. Té dues fases: la de classificació i la final. Està obert a professionals del gelat de cada regió participant, que s'han de preinscriure a través del lloc web del projecte . Cada país o regió pot establir un límit en el nombre de participants, cosa que pot requerir una ronda de prequalificació sempre que es compleixin unes estrictes directrius de sostenibilitat.
La presentació i l'avaluació es fan durant els esdeveniments del Museu Pop-Up GELATOn THE ROAD , que viatjaran a diferents llocs i celebraran la diversitat i la riquesa del gelat. El gelat amb més punts tant del jurat com del públic és declarat guanyador.
Aquest 2025, han participat gelateries d'Àustria, Bèlgica, Bulgària, Croàcia, Alemanya, Grècia, Itàlia, Luxemburg, Noruega, Polònia, Sèrbia, Eslovènia i Espanya.

Gelat artesà “Catalanet Ganxet”
Amb aquest nom, es va presentar la proposta del gelat artesà guanyador, que va captivar tant al jurat internacional a Longarone, com al públic votant.
El “Catalanet Ganxet” és una combinació Torró d’Avellanes de Reus, Salsa de Vermut amb Taronja i els tradicionals carquinyolis.
Els creadors i propietaris de Gelats i Torrons “Xixona”, Núria Del Cacho i Ahmed Atamna, van recollir el guardó.
La participació reusenca en aquesta cita internacional va originar-se a la “Festa del Gelat de Reus”, celebrada el maig passat i organitzada per l’Espai Boule i DomSpain. L’esdeveniment va reunir més de 1.300 persones en dues jornades i va repartir més de 5.200 degustacions. El ‘Catalanet Ganxet’ va ser elegit com a representant estatal després de guanyar la fase local.
Els gelats elaborats per Eslovènia i Luxemburg, van quedar en segon i tercer lloc respectivament del podi.
Gelats i torrons "Xixona"

Ahmed Atamma, expert en gelateria, és membre clau de l'equip de Gelats i Torrons Xixona de Reus, des de fa més de 20 anys. Originari de Palestina, inicialment va seguir la medicina, però va canviar de camí quan es va traslladar a Reus amb la seva dona Núria per unir-se al negoci centenari de la seva família. Guiat pel seu sogre i mestre pastisser Pere, Ahmed va dominar ràpidament l'art del torró i el gelat. A més, va perfeccionar les seves habilitats amb una llicenciatura en producció de gelats artesans per la Universitat d'Alacant. La dedicació d'Ahmed a preservar el patrimoni de "Xixona" és evident en cada tacó de gelat i tros de torró. Més reconeixible per: Avellana, menjablanc (blancmange).
Els trobarem al carrer Raval de Santa Anna 6, de Reus.
Avellana de Reus

La Denominació d’Origen Protegida (DOP) Avellana de Reus protegeix les varietats negreta, paueteta, gironella, morella i culplana, tradicionalment conreades en una àmplia zona de les comarques tarragonines de l’Alt Camp, el Baix Camp, la Conca de Barberà, el Priorat, el Tarragonès i la Terra Alta.
L’avellana de Reus és un fruit sec de qualitats gastronòmiques i alimentàries excepcionals, ideal per consumir a qualsevol hora del dia, sigui crua o torrada. També és un ingredient perfecte per a ser utilitzat en la cuina, en diversitat de plats o per a l’elaboració de salses.
Vermut de Reus

Un segle d’història de la capital del vermut. La marca Vermut de Reus és sinònim de qualitat i és coneguda molt més enllà del municipi. A les marques històriques, que encara segueixen la seva activitat productora iniciada a finals del segle XIX o principis del XX, se n’han anat sumant de noves animades per l’auge del consum de la beguda. La ciutat compta, fins i tot, amb el Museu del Vermut, un establiment de restauració amb l’exposició més gran del món dedicada al vermut.
Per què és tan popular, el vermut de Reus? Per una banda, es tracta d’un producte amb una certa aura de misteri, ja que la fórmula exacta és un autèntic secret. Les plantes aromàtiques que s’hi barregen per elaborar-lo poden arribar al centenar, xifra que en fa quasi impossible la còpia; per això cada vermut de cada elaborador té un toc diferent. També, perquè s’elabora seguint un mètode propi, una manera de fer que s’ha transmès de generació en generació al llarg del temps.
Carquinyolis

El carquinyoli és una de les pastes seques més conegudes de Catalunya. Tot i que se n'elaboren a moltes poblacions, tenen un renom especial els de l'Espluga de Francolí, Reus, Caldes de Montbui, Vic i Cardedeu, entre altres poblacions. Es preparen amb fruits secs crus, especialment ametlles. També amb avellanes, festucs o nous segons l’obrador.
L'Espluga de Francolí a Tarragona, és una de les zones d'elaboració més reconegudes i la que més sovint s'atribueix el seu origen, la producció comercial s'ha realitzat continuadament des de 1888. Es compon de farina, sucre i ametlla marcona seleccionada.
#GELATOnTheROAD #ERoG #CreativeEurope #MIG2025 #ArtisanalGelato #sustainablescoops











