Catalunya, abelles i mel.......
- 
Dia Mundial de les Abelles
- 
20 de maig del 2025
- 
La producció de la mel catalana
- 
V edició del Concurs 'Les millors mels catalanes'
- 
Modalitats romaní, mil flors, muntanya i monofloral
- 
Lliurament de premis 2025
- 
Programa complet de la jornada –AQUÍ-PDF-
Amb el lema "L'abella és vida", el sector apícola de Catalunya celebra avui el “Dia Mundial de les Abelles” i també es realitza el lliurament dels premis de la V edició del Concurs 'Les millors mels catalanes', sota el reconeixement de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025.
Catalunya ha estat nomenada Regió Mundial de la Gastronomia 2025, un reconeixement impulsat per l'Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme (IGCAT), que valora la producció alimentària i la cuina catalana i que consolida Catalunya com el país del món on es menja i es beu millor. El reconeixement de Catalunya com la primera regió europea que rep aquesta distinció confirma la consolidació d’un model que va molt més enllà del restaurant i obre les portes a descobrir el territori i la producció alimentària local i singular.

Aquest reconeixement no seria possible sense els productes catalans que són la base de la nostra gastronomia i que encarnen la rica herència cultural de Catalunya. La mel és, sens dubte, un d'aquests productes que no només satisfà els paladars, sinó que també és guardià de tradicions, històries i valors arrelats en el patrimoni gastronòmic català.
La mel té una gran importància a la gastronomia catalana, tant en postres tradicionals - com els bunyols, els panellets, la mel i mató o les coques - com en plats salats, ja des de l'època medieval. Per promocionar-ne el consum d'aquest producte tan arrelat a la nostra gastronomia un any més volem celebrar junts el Dia Mundial de les Abelles amb les activitats següents:

Que es realitzaran a la Sala d'actes de La Casa de l'Agricultura, carrer Ulldecona 21 de Barcelona.

 
	    
	  	  





 
			















 Xat d'atenció
			                Xat d'atenció					     
						          