Els maridatges selectes.....

  • El Cava Guarda Superior, l’estrella 

  • Plena harmonia amb la gastronomia 

  • A la IV edició del BWW 

  • Recinte firal de Montjuïc

La D.O. CAVA ha tornat a brindar-se als maridatges més selectes coincidint amb la quarta edició de la Barcelona Wine Week (BWW), la fira de referència del vi espanyol.

En una Sala Príncipe del recinte firal de Montjuïc completament plena, s'ha ofert un menú creat pel xef Carlos Casillas, del restaurant BARRO d'Àvila, reconegut amb una estrella Michelin. Les seves propostes gastronòmiques en petit format s'han harmonitzat amb grans Caves de Guarda Superior seleccionats pel sommelier Agustín Trapero.

Ha estat una experiència enogastronòmica singular, única i exclusiva. El president de la D.O. Cava, Javier Pagés, ha assenyalat que "el Cava és qualitat, sofisticació i gastronomia", i ha destacat que s'ha creat un menú maridat creat a mida que ha estat “d’una harmonia plena". I també ha aprofitat l'ocasió per remarcar el caràcter gastronòmic del Cava, un producte que se situa "entre els millors escumosos de qualitat del món".

L'esdeveniment s'ha iniciat amb el maridatge d'un tàrtar de llagostins amb salsa de llima i caviar de caragol harmonitzat amb el Guarda Superior Reserva Brut Nature Organic 2019 de Parató Vinícola.

La segona proposta ha consistit en unes anxoves amb emulsió de pa i poma verda harmonitzades amb el Guarda Superior Gran Reserva Mirgin Laietà 2019 d'Alta Alella.

El tercer passi l'ha protagonitzat una ventresca curada amb verjus de Cava, pebre negre i mostassa pensada per a conjugar-se amb el Cava de Guarda Superior de Paratge Qualificat Can Sala 2013 Brut Nature de Vins Família Ferrer.

El colofó final ha tingut com a parella de ball a un coll de pollastre amb salsa de petitòria i el Guarda Superior Gran Reserva Mes Via La Cavateca 2002 (amb degorjat practicat el febrer del 2023) de Mestres servit després de la seva decantació.

El Cava brilla a BWW

D.O. CAVA, compromís amb l’origen, la terra i la sostenibilitat

Amb més d'un 70% de vendes internacionals, CAVA és la D.O. espanyola que més exporta. Reuneix més de 38.000 hectàrees de vinya i a més de 6.200 viticultors. Els seus 349 cellers associats són presents en més de 100 països. El CAVA, harmonia universal per a la gastronomia, s'elabora pel mètode tradicional amb un estricte compromís amb l'origen, la terra i la sostenibilitat.

Imatge-portada: DO Cava
Imatge-interior: BWW/Fira de Barcelona
Font i Imatges: Cava Wine/Consell Regulador DO Cava