Pin It

Dia Internacional de la Cervesa......

  • El 5 d’agost 2022

  • Des del 2007 a tot el món

  • Una de les begudes més antigues de la humanitat

  • Una història de més de 6.000 anys

En gran part del món, una de les begudes preferides i de consum generalitzat és la Cervesa, per això, s'ha estès la celebració d'un dia a l'any, és el “Dia Internacional de la Cervesa”, que des de l'any 2007 se celebra avui, primer divendres del mes d'agost, i en aquest cas 5 agost.

No hi ha dubte que la cervesa és una de les begudes fermentades més antigues de la humanitat i una de les més valorades per les seves característiques naturals i beneficis.

És una beguda molt refrescant que tanca algunes curiositats, per exemple menteixis que a Catalunya i altres països, la manera de consumir una cervesa no és tan important, sempre que estigui fresca, en països com Bèlgica o Alemanya existeix tot un ritual per al seu consum: des del recipient on se serveix fins a la perfecció de la seva escuma.

Cada cervesa té un sabor diferenciat, fonamentat principalment en l'aigua i els cereals que s'utilitzen per a la seva elaboració, al qual s'agrega també l'envàs.

El millor és provar-les totes i seleccionar la preferida, rossa, negra, artesanal, etc…avui és un bon moment.

Feliç Dia Internacional de la Cervesa

La Cervesa, la beguda més antiga del món?

Resulta d'una elaboració a base l'ordii que consta generalment de cinc etapes bàsiques: maceració, cocció, refredament, fermentació i envasat, procés que anat canviant al llarg de tota la seva història.

Les dades més fiables estableixen que prové de la regió muntanyosa de Zagros, avui part de l'Iran. Però els descobriments porten també en direcció als "sumeris" dels que s'ha trobat vestigis de la producció de cerveses clares, ambarí i fosques.

Les evidències arqueològiques de cervesa trobada al Pròxim Orient es cataloguen al voltant del 6.000 a. C. en excavacions a l'actual Geòrgia.

En la Xina, arqueòlegs van descobrir en una cerveseria prehistòrica de fa 5.000 anys.

Des dels primers dies de l'antiga civilització egípcia, l'ordi era bastant habitual en la producció d'alcohol (cervesa) sent després de l'aigua la beguda més consumida, es creu que fins i tot la bevien els nens.

La cervesa a base de blat de moro i huitlacoche en era usual en la dieta dels asteques, segons troballes a l'antic poble mexicà de Casas Grandes.

Els guerrers numantins, també elaboraven i consumien l'antiga cervesa denominada Caelia.

En conclusió, és difícil de determinar l'origen i anys d'inici de l'elaboració.

Imatge-portada: Engin-akyurt-3ORoQEJY9LA-unsplash
Imatge-interior: Louis-hansel-WCm4dFvZnMM-unsplash