Club Patí Calafell - Hoquei…..

• Campió d'Europa en la 41a edició

• Del World Skate Europe Cup

• Portugal, seu de la final

Calafell és el guanyador de la 41a edició de la World Skate Europe Cup. Una final plena de gols i emocions en el Pavilhao Multiusos de Paredes (Portugal). Una final en la qual l'equip d'hoquei sobre patins va deixar clar la seva força, preparació i les ganes de guanyar. “Calafell mai havia guanyat un trofeu europeu”.

Una jornada de semifinals molt intensa, amb dos derbis que es van decidir només en els últims segons del temps reglamentari. En la primera semifinal, Follonica Hoquei, (Associazione Polisportiva Follonica Hoquei) d'Itàlia, es va imposar a Valdagno a 23 segons del final amb gol de tir directe de Davide Banini, mentre que Calafell va vèncer al campió Lleida per 3-2 mancant 185 segons amb el gol de Martí Casas. Dos partits decidits per episodis i que tindran un final inèdit, va ser l'avantsala….

I immediatament….una final plena de gols i emocions en el Pavilhao Multiusos de Paredes (Portugal).

Una final en la qual la selecció catalana “CP Calafell” d'aquesta població de Costa Daurada, va deixar clara immediatament el campionat europeu, signant el 3-0 inicial en 8 minuts. Follonica va créixer minut a minut, arribant al 4-3 al final de la primera part. Però Calafell sempre s'ha avançat en el resultat, no deixant la volta dels italians recolzada en els gols dels germans Banini. El doblet d'Arnau Xaus va ser decisiu, l'últim d'ells a cinc minuts del final. Per a Calafell és el primer trofeu europeu de la seva història i la Copa 2022 es queda a Catalunya.

Ferran López, entrenador de Club Patí Calafell - Hoquei: “Per a Calafell és un dia històric. Estàvem en avantatge des del primer minut i aconseguim guanyar amb molta força”.

Sergio Silva, entrenador de Follonica: “Havíem estat molt prop de l'empat fins i tot en els últims minuts. L'equip va creure fins al final, però no va ser suficient”

Calafell campió del  World Skate Europe Cup 2022

Els jugadors del Calafell (Catalunya): Edo, Miras, Mendes, Xaus, Casas – Ferrer, Gabarro, Escala, Palau (C), Marimon. L'entrenador: Ferrán López.

Per part del Follonica (Itàlia): Barozzi, Pagnini F (C), Banini D, Pagnini M, Montigel – Banini F, Llobet, Bonarelli, Montauti, Irace. L'entrenador: Sergio Silva.

Els Gols: 1r: 2'00” Mendes (C), 3'04” Casas (C), 8'25” Casas (tir directe) (C), 12'57” Banini F (pen.shot), 14 '37” Llobet (F), 18'50” Xaus (C), 24'08” Montigel (pen.shot) (F) – 2n: 2'09” Escala (C), 7'15” Banini F (F ), 20'06” Xaus (tir directe) (C), 20'34” Banini D (F).

Els àrbitres: Miguel Guilherme i Pedro Silva, tots dos de Portugal

Des de Capital2020…..Moltes felicitats Calafell!

Font: WSEurope-*rinkhockey
Imatges oficials: Antonio Lopes /WSE