L'Internet és una gran eina...

  • Per tothom, grans i petits

  • També pot ser perillosa, maliciosa, si no es controla

  • Especialment per nens, nenes i joves

  • Busquem una internet millor i segura

  • Molts CiberTrucs al teu abast

Avui és el dia!: dimarts, 7 de febrer de 2023, celebrem el Dia d'Internet Segura (SID), la campanya emblemàtica anual per conscienciar sobre la importància de mantenir-se segur en línia. Amb el lema "Junts per una Internet millor", avui fa una crida a totes les parts interessades a unir-se per fer d'Internet un lloc més segur i millor per a tots, i especialment per als nens, nenes i els joves.

El Dia d'Internet Segura se celebra cada febrer a més de 150 països del món, amb el lema "Junts per una Internet millor". Cada any, convida a diferents parts interessades a unir esforços i a fer tot el possible per oferir una Internet millor per a nens i joves.

Del ciberassetjament a les xarxes, a la gestió de la identitat digital, el Dia de la internet més segura vol fer que la ciutadania sigui cada cop més conscient dels problemes que poden sorgir en les activitats en línia. Aquesta campanya anual, que té lloc cada mes de febrer, promou debats i activitats al voltant de l'ús que em fem de la xarxa informàtica mundial.

Feliç Dia de l'Internet Segura 2023

Iniciativa europea que s'estén i se segueix arreu

Des de fa anys, el Safer Internet Day (SID) és un punt de referència en el calendari de la seguretat. Té el seu origen en el primer projecte de seguretat europeu EU-funded SafeBorders de 2004, i ha anat creixent més enllà de la geografia europea.

Com és habitual, gran part de la campanya del Dia de la internet més segura té lloc sobretot a les xarxes socials. Amb les etiquetes #SaferInternetDay i #SID2023 pots seguir i participar als debats que es produeixin.

El Dia de la internet més segura també et convida a llegir i cercar maneres pràctiques per contribuir a una internet més segura no només el dia de la campanya sinó també al llarg de tot l'any.

Agència de Ciberseguretat de Catalunya

Europa compta amb una xarxa de centres d’Internet segura per promoure la seguretat a internet. L'Agència de ciberseguretat de Catalunya és l’entitat de referència quant a ciberseguretat a Catalunya. Promou la seguretat a la xarxa de diferents maneres, una d'elles a través de l'espai web d’Internet+segura, adreçat a la ciutadania en general i en particular a famílies, infants, joves i docents.

En la campanya d'enguany del Dia de la internet més segura ofereix petits trucs sobre ciberseguretat a les persones més joves.

La campanya promou l'ús segur i responsable de les tecnologies, especialment entre infants i joves

Feliç Dia  de l'Internet Segura 2023

CiberTrucs

Descobreix el cantó pràctic i divertit de la seguretat digital.
Segur que sols mirar tutorials a Internet: per descobrir algun truc del teu joc preferit, per saber com es fa una manualitat que vas veure un dia i que et va encantar, per aprendre a fer coses que no saps fer…

Des d’Internet Segura, et volem ajudar a descobrir petits trucs sobre ciberseguretat que et seran molt útils en el teu dia a dia digital.

Com més cibertrucs vegis, més en voldràs: DESCOBREIX-LOS AQUÍ.

Imatge-portada: Saferinternetday
Imatges-interior: Ahmed-Hindawi-bjB2mGI8PtI (1)/Annie-Spratt-xKJUnFwfz3s-unsplash(2)
Fonts: Jovecat/Agència de Ciberseguretat de Catalunya/Saferinternetday/Comunitat Europea