A vegades desconeguts o ocults………

  • Són beneficiosos per a la dona

  • En els períodes menstruals i vida quotidiana

  • Millora les relacions de parella

  • Enforteix el sistema immune del cos

  • Millora el somni

Els experts asseguren que masturbar-se és una experiència plaent que aporta beneficis al cos i a la salut. En una entrevista de la BBC amb Mariano Rosselló, andròleg i expert en medicina sexual de l'Institut Mèdic Rosselló, l'especialista va descriure alguns dels beneficis de la masturbació científicament comprovats i que probablement no es coneixien.

Anys enrere aquesta activitat ha estat catalogada per diverses societats com una pràctica immoral i nociva, però res més lluny de la veritat. Segons la Reial Acadèmia Espanyola masturbar-se és estimular els òrgans genitals o les zones erògenes amb la mà o per un altre mitjà per a proporcionar gaudi sexual.

Beneficios de la masturbación femenina

Quins són alguns dels beneficis per a la dona?

-Ajuda amb els dolors menstruals

La masturbació pot alleujar dolors, especialment aquells relacionats amb els malestars menstruals i altres símptomes ginecològics. Masturbar-se durant la menstruació té l'efecte de prevenir i mitigar la inflamació i minorar les molèsties en general d'aquest període.

"Totes les substàncies químiques que es veuen involucrades en la cascada que es produeix en el torrent circulatori en tenir un orgasme actuen de manera analgèsica contra els dolors premenstruals".

"Igualment, es produeix una desinflamació de la zona genital a causa de l'alliberament de les mateixes que fa que la pressió que provoca els dolors disminueixi i per això ho facin també les molèsties".

-Enforteix el sistema immune

Alguns estudis també indican que en dones, aquesta activitat prevé l'endometriosi, una malaltia urinària que pot provocar infertilitat femenina.

També es parla de prevenció d'infeccions, perquè l'activitat contribueix al fet que s'obri el coll uterí i alliberi mucositat i fluids cervicals.

-Millora el somni

Hi ha moltes vies per a donar-li solució a l'insomni, però pel que sembla una agradable, segura i natural és la de masturbar-se.

Segons l'expert, "després de l'orgasme s'alliberen tota una sèrie d’endorfines, hormones, catecolamines i citocines que fan que actuen com a relaxants químics que indueixen el somni".

"El consell francès de recerca mèdica públic un treball en aquest sentit l'any passat i altres autors l'han pogut constatar i publicar".

-Genera sensació de benestar

Masturbar-se és bo per a tenir una bona salut global tant a nivells biològics com psicològics.

"L'alliberament d’endorfines i catecolamines rebaixa els nivells d'estrès i per tant, millora el nostre estat anímic”.

 -Millora les relacions de la parella

Un mite molt estès planteja que la masturbació arruïna la relació sexual amb la parella. Segons experts, això és absolutament fals. De fet, és el contrari.

Masturbar-se afavoreix un bon sexe, ja que en fer-ho la persona aprèn molt sobre el seu cos, les seves reaccions, els seus estímuls sexuals, fent que el coit sigui molt més plaent.

Però no sols això, "en general, l'activitat sexual i la intimitat en la parella ha de conrear-se. Tenir bons orgasmes aferma la relació i per tant, la convivència familiar”.

Fonts: BBC/InstitutoMédicoRosselló
Imatge-portada: taisiia-stupak-mWABE4JCUHI-unsplash
Imatge-interior: danny-g-_Utk8ZYT4tI-unsplash