Pin It

Cantata de lluita per a cor d'infants.....

  • 9 cançons i 8 clams

  • Una veu principal, 6 Músics i 90 cantaires a escenari

  • Per trametre el sentiment de la maltractada Terra

  • Reben els aplaudiments d'un teatre ple de gom a gom

Aquest 28 de maig s'ha presentat per part dels cors de les Escoles Àngels Garriga i Pau Casals dirigits per Anna Ibarz i Sanjuan, la cantata "La veu de la Terra" que neix de la necessitat de dotar el nostre tan maltractat planeta de paraules per tal de poder contar-nos com se sent.

La presentació de 50 minuts s'ha realitzat en el Teatre Àngel Guimerà del Vendrell, davant d'un públic que aplaudit en cada una de les interpretacions i de llarg a la seva finalització.

La Veu de la Terra

És una cantata composta per nou cants i vuit clams intermedis. El mateix planeta, el seu personatge principal, aixeca la veu per denunciar els atacs que està rebent des de fa ja massa temps i ens acosta a la infinitat de bones sensacions o sentiments positius que ens desperten els seus paisatges.

Aquest projecte va acompanyat de més de 40 activitats educatives, amb les seves programacions curriculars, destinades a ser treballades a les escoles i els instituts per tal de facilitar la tasca al professorat, bé sigui l'especialista de música o bé la resta de l'equip docent que vulgui participar en el projecte.

Per als creadors..."Esperem que aquestes cançons que ha creat el Petit Taller de Cançons ajudin a conscienciar de l'alerta climàtica, no només els alumnes que les cultivaran a classe gràcies a totes les activitats educatives que les acompanyen, sinó, també, i molt especialment, tots aquells estaments que tenen a les seves mans la possibilitat que encara hi siguem a temps. A la Veu de la Terra, hem intentat mostrar tan sols una petita part de la bellesa que es perdrà si no ho aconseguim".

Al Camp d'Aprenentatge Pau Casals del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya treballa, pel futur de les generacions més joves, on coincidim amb el Petit Taller de Cançons, que contribueix al seu desenvolupament artístic tot oferint temes que parlin de les emocions o dels valors que cal preservar i enfortir, com l'amor per la vida que ens envolta o la lluita compartida per assolir un millor futur. 

Les Cançons

Si vols conèixer els missatges portats a l'escenari, pots obrir cada una de les cançons i trobaràs la seva lletra, el seu missatge.
01 SOMNI
02 ENYOR
03 RECORD
04 REMOR
05 EMBRUIX
06 IL·LUSIÓ
07 BLANCOR
08 FORÇA
09 VICTÒRIA

L'estructuració en cants i clams és perquè, després de cada cançó en què ella expressa diversos sentiments que l'angoixen i allò que caldria fer per aturar la seva destrucció de manera més o menys poètica, tres dels colors naturals (el blau dels oceans, el verd dels boscos i el groc del sol) i la suma de tots (el blanc dels estels i de la lluna) ens alerten, de manera crua i directa, a través de frases curtes i clares que prescindeixen de la música, d'alguns dels seus mals i el que cal fer per aturar-los.

Aquests colors que ara estem desdibuixant són els que ens cal recuperar. El contrapunt era necessari per visualitzar que la Terra no està sola, que el seu plor serà eixugat pel futur, un futur que es troba en mans dels més joves, i que haurà de reparar tants segles d'abusos que ens han dut a aquest carreró sense sortida. Amb l'ajut imprescindible de tothom, potser, i només potser, encara hi som a temps...

Els mùsics

Veu: Àngels López
Guitarra Acústica: Andreu Arévalo
Guitarra Elèctrica: Òscar Gutiérrez
Baix: David Ibarz
Bateria: Jordi Salvadó
Teclats: David Melgar
Violí: Lara Ramos

Els Clams

Interpretats per infants del Centre de lectura de Reus i l’Escola Pau Casals del Vendrell, Max Melgar, Marta Melgar, Berta Morejon i Pau Melgar.

Tot un conjunt extraordinari !!!!!
Podeu veure el vídeo aquí.....
 

Imatges i vídeo: Capital2020/28maig2022
Fonts: LaVeudelaTerra.cat/cdaPauCasals/EscolaÀngelsGarriga

Nota: Volem recordar-vos des de Capital2020, que ens podeu demanar el lliurament de les fotografies i vídeos que publiquem, amb una millor qualitat (pes original), perquè estan a la vostra disposició. O podeu fer a "contacte" i fem la tramesa.