catalunya    España        

L'Origen de l'evolució ens porta des del ximpanzé fins a l'home?
Home i mico: ¿Som semblants?

Avui, dia 14 de juliol és el "Dia Mundial del Ximpanzé"

Motiu pel qual hem refrescat els pensaments respecte a l'origen dels humans, el procés d'evolució o transformacions de l'ésser humà des dels seus ancestres més antics, si hi ha o no relació entre els micos i l'homo sapiens. Et convidem a llegir-ho...

L'Origen de l'evolució

La gran majoria dels estudis de l'últim segle, amb referència a l'origen i evolució dels humans, es basen en "origen de les espècies de Charles Darwin" diverses publicacions realitzades entre els anys 1859 i 1872; una obra fonamental de la literatura científica, considerada com la base de la biologia evolutiva.

El llibre de Darwin va introduir la teoria que les poblacions evolucionen en el transcurs de les generacions mitjançant un procés de "selecció natural". Es presenta un conjunt de proves que la diversitat de la vida va sorgir per descendència comuna mitjançant un patró de ramificació de l'evolució.

Dia Mundial del Ximpanzé

Informació que he volgut recuperar al conèixer que avui 14 de juliol, se celebra el "Dia Mundial del Ximpanzé" que va instaura l'Institut Jane Goodal des del 2018.

dia mundial del ximpanzeConeix més els ximpanzés......

  • No són totalment vegetarians. A part d'alimentar-se amb fruites, fulles i arrels, pesquen tèrmits i cacen animals vertebrats petits.
  • Tenen relacions duradores, afectuoses i compassives entre membres d'una mateixa família de ximpanzés.
  • Els ximpanzés cacen de forma cooperativa, utilitzen roques i elaboren eines rudimentàries amb vares i branques d'arbres per usar-los com llances o garrots.
  • Poden entendre aspectes del llenguatge humà, com relacions sintàctiques i conceptes de nombres.
  • Els éssers humans comparteixen aproximadament el 98% del genoma amb el ximpanzé.

"És el nostre deure garantir la seva protecció i conservació, que en aquest moment està en perill d'extinció".
Aquí salta immediatament la pregunta perquè d'allò primer i quina relació hi ha amb el segon........ Tot té la seva explicació i relació.

l'evolució del home

L'evolució del mico fins a l'home

Si bé l'evolució de l'home, la cronologia respecte a l'origen i evolució humana (Hominització) encara no és precisa, hi ha nombroses classificacions, moltes vegades contradictòries, ja que encara hi ha diverses incògnites en l'estudi de l'home.

D'una manera general, podem dir que hi ha un tronc comú entre els grans micos o primats antropoides (pong) i els humans (homínids) que inicia entre 5 i 6 milions d'anys com es veu al gràfic inicial.

l'evolució del home i la seva clasificació base

L'Hominització és el procés d'evolució o transformacions de l'ésser humà des dels seus ancestres més antics.

La resta, criteris i opinions, ho deixem per al pensament i reflexions de cada lector

Fonts: diainternacionalde/rialdo10/home/viquipèdia
Imatges: mason-panos-cLgdul2ApcA-unsplash/riado10

Fem Biblioteca

Subscriu-te

Passions

Agenda d'activitats

Juliol 2021
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
En aquest portal utilitzem galetes pròpies i de tercers per gestionar el lloc web i optimitzar la seva funcionalitat. En utilitzar els nostres serveis, vostè accepta l'ús d'aquestes galetes.