catalunya    España        

Les tauletes, eines per dibuixar
Les tauletes o tablets, eines per dibuixar

L'evolució dels estudis en nens i joves, i les necessitats de recreació o treball en adults, fa alguns anys que fan atractiu o habitual l'ús de tauletes digitals, tauletes o palms (diverses denominacions segons les persones i llocs).

  • Al mercat les trobem de tota mena, característiques, mides i utilitats.

  • De vegades se'ns fa difícil prendre una decisió.

Per això, en aquesta secció de "consells" de Capital2020, intentarem orientar-te, esperant ajudar-te en decidir quina podria ser la millor opció per a tu.

En aquest cas ens dirigirem aquelles aplicacions que ens ajudaran a dibuixar, dissenyar, utilitzar paleta de colors, etc ... És a dir la part artística d'aquesta útil eina que ens ofereix la tecnologia.

Pinzells, llenços i paleta de mescles

T'imagines totes aquestes eines en un únic dispositiu? Igual que els protagonistes de la pel·lícula Retorn al Futur, hem decidit viatjar en el nostre particular DeLorean de la tecnologia per conèixer la resposta d'alguns dels majors genis de l'art del món.

Tablets o tabletas una herramienta para dibujo y diseño

Què haurien fet grans artistes amb una tauleta a les seves mans?

Treure el nostre costat més creatiu dibuixant, introduir dissenys fets a mà en documents o simplement per fer la vida més fàcil a estudiants i dissenyadors i il·lustradors gràfics. Les tauletes per dibuixar s'han convertit en una de les eines imprescindibles per al desenvolupament de tasques dins de l'àrea visual i creativa.

Igual que els nostres genis de la pintura, els dissenyadors d'art utilitzen de manera diària qualsevol d'aquests dispositius per desenvolupar, crear i dibuixar les seves pròpies obres d'art en programes d'edició gràfica tan reconeguts com el Photoshop o Illustrator.

Tauleta o tauleta gràfica?

Si ets un apassionat del dibuix, vols desenvolupar-lo en forma digital, coneixeràs la rivalitat que hi ha entre la mateixa tauleta digitalitzadora i les millors tauletes per il·lustració. Has de tenir en compte (diferències i característiques)
Tot i que cada vegada són més els professionals que es decanten per l'ús de tauletes per dibuixar davant de les mateixes tauletes gràfiques, la veritat és que no sempre és la millor opció. Per això, pren nota que et vam explicar ... ..

Tauletes gràfiques, tot el que necessites per dibuixar

Amb l'aparició de les tauletes gràfiques Wacom, molts van ser els artistes i aficionats que van canviar l'entorn analògic pel nou dibuix digital, ajudant així a l'ordinador a crear qualsevol objecte o disseny.

La sensació que experimenta l'usuari utilitzant la tauleta gràfica és una de les majors avantatges d'aquest dispositiu. Com si d'un mateix bolígraf i paper es tractarà, les tauletes s'assemblen bastant a la mateixa realitat, arribant a aconseguir un resultat i qualitat totalment excepcional. Encara que en la majoria de casos el dibuix sol aparèixer en la mateixa pantalla de l'ordinador, ja hi ha al mercat tauletes gràfiques amb pantalla que ajuden a millorar la sincronització de la mà i la vista.

A més de nous models exclusius de tauleta gràfica per modelatge 3d que permetran animar, texturitzar i modelar amb total precisió, comoditat i velocitat. A diferència de les tauletes, aquestes eines solen tenir un preu més econòmic que el dels seus competidors, alguna cosa important a l'hora de prendre una decisió de compra.

Tablets o tabletas una herramienta para dibujo y diseño

Ipad i altres tauletes per a dibuix i il·lustració

L'iPad Pro i el seu accessori Apple Pen han marcat una de les majors revolucions dins el camp del disseny gràfic. Sens dubte, optar per una tauleta per dibuixar és una de les millors eleccions que pots arribar a fer.

La seva multifuncionalitat fa d'aquesta eina el company ideal per dibuixar dins d'una app i editar alhora en qualsevol dels programes de disseny i edició. Una cosa fins al moment impensable.

Dibuixar amb l'iPad és una experiència apta per a qualsevol amant de l'art. La llibertat a l'hora de crear i dissenyar a través d'accessoris com els llapis, ajuden a l'usuari a aconseguir aquest resultat més ràpidament i amb més precisió.

Les 5 tauletes i tauletes suggerides per dibuixar

Amb les seves pròpies característiques i particularitats, la veritat és que tots dos dispositius són grans opcions tant per dissenyar com dibuixar dins de l'àmbit digital. Encara que nosaltres no podríem decantar-nos per una de sola, sí que creiem que hi ha existeixen certs models que són els que millor poden adaptar a les teves necessitats.

Els preus de mercat, varien substancialment. Aquestes que descrivim a continuació van aproximadament, segons proveïdor i variables, des dels 170 € als 1.000 €, la qual cosa permet ajustar al teu pressupost i projecció d'ús, com a aficionat o professional.

Tablets o tabletas una herramienta para dibujo y diseño

Aquí van les 5 millors tauletes i pastilles per dibuixar.

Wacom Intuos Pro
Per als inicis en el disseny gràfic. El model Wacom Intuos Pro es caracteritza per ser un dispositiu versàtil que compta amb tot el necessari per començar en l'àmbit de la il·lustració.
Totalment compatible amb Mac i Windows, el seu pen ofereix uns majors nivells de pressió arribant als 4.096. El que es notarà amb escreix en la precisió i velocitat de resposta de l'eina. A més es podrà connectar directament a l'ordinador tant per cable com per la tecnologia Bluetooh.

XP-Pen Deco 03
Dibuixa ràpidament sense necessitat d'adaptador. Tant per a principiants com per a dissenyadors més avançats, el model XP-Pen Deco 03 compta amb una àrea de treball de 10 x 6,25 polzades. A aquest espai se li uneix 6 tecles de drecera personalitzables, per poder treballar més ràpidament.
La seva interfície ajuda a controlar la precisió i tenir una major llibertat a l'hora de capturar i dissenyar. Arribant a aconseguir els 8.192 nivells de sensibilitat a la pressió, proporciona a l'usuari un millor rendiment en cadascun dels seus dissenys.
Per si no n'hi hagués prou, la seva òptica antienlluernador és totalment resistent a qualsevol esgarrapada i manté la pantalla amb total nitidesa i brillantor en tot moment.

Samsung Galaxy Tab S7 Plus
Dissenys amb fins al més mínim detall. El nou model Galaxy Tab S7 de Samsung compta amb tot el necessari per gaudir de l'experiència de la il·lustració sense res a envejar a un PC.
Amb l'ajuda de l'S Pen podràs prendre notes alhora que reprodueixes un vídeo, controlar molt més ràpid i de forma més intuïtiva la pròpia tauleta, a més de dibuixar amb fins a 4.096 nivells de sensibilitat a la pressió. Tot això amb la possibilitat de comptar amb la funció multifinestra per treballar més còmodament. Quan acabis d'utilitzar-lo pots enganxar-lo magnèticament a la part posterior i portar-lo sempre amb tu.
Aquesta tauleta inclou a més l'últim en connectivitat, 5G. En especificacions, la seva pantalla és Super AMOLEDm amb una taxa de refresc de 120 Hz i la seva bateria és de llarga durada amb 10.090 mAh.

Apple iPad Pro 2021 11"
Creat per i per als artistes gràfics. El model Apple iPad Pro 2021 és una de les millors tauletes per dibuixar que podem trobar actualment al mercat. Oblidant-se de les vores per sempre, Apple ens presenta el nou iPad amb pantalla Líquid Retina que s'estén per completa i que, per primera vegada, compta amb reconeixement Face ID.
L'ús de xip M1 d'Apple fa que sigui una de les tauletes més ràpides del món processant tota mena de gràfics i fins i tot durant la seva funció multitasca. Podràs afegir el Pen i l'Smart Keyboard Foli per aconseguir uns resultats de gran qualitat.
Ipad no és una tauleta normal, és un iPad, i això fa que sigui el preferit per la majoria de dissenyadors, tatuadors i il·lustradors.

Wacom Cintiq 16
La tauleta gràfica de Cintiq 16 de Wacom és una de les més completes del mercat. Inclou una portada de 15,6 polzades per unificar la precisió d'una tauleta gràfica amb l'ús d'una tauleta digital.
Destaca sobretot per emprar materials molt resistents i duradors, en elles no veuràs una esgarrapada. És un article per a dissenyadors una mica més avançat, considerada una tauleta de progressió perfecta per seguir avançant.
El seu llapis, en wacom Pro Pen 2 té 8.192 nivells de pressió i es pot usar amb rang d'inclinació, perquè sigui més senzill i ajustable, segons les teves preferències.

Font: PcComponentes

Imatge-portada: teo-zac-Jj5RNdiIqtA-unsplash

Fem Biblioteca

Subscriu-te

Passions

Agenda d'activitats

Juliol 2021
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
En aquest portal utilitzem galetes pròpies i de tercers per gestionar el lloc web i optimitzar la seva funcionalitat. En utilitzar els nostres serveis, vostè accepta l'ús d'aquestes galetes.