La volta al món de negocis amb ACCIÓ......

  • La primera parada es a l’Àfrica i l’Orient Mitjà

  • Del 31 de gener al 4 de febrer 2022

  • 5 Tallers gratuïts i especialitzats

  • Emirats Àrabs Units, Kuwait, Marroc, Ghana, Costa d'Ivori, Azerbaidjan, Turquia i Uzbekistan.

Fer la volta al món és una experiència única. I fer negocis internacionals és una gran oportunitat de creixement. Des d’ACCIÓ t'hi acompanyen perquè durant els propers mesos visitis, de manera virtual, els cinc continents a través de sessions i entrevistes amb experts locals.

Fes una ruta diferent cada mes per conèixer tendències i oportunitats de negoci úniques a països que mai havies imaginat: els Emirats Àrabs Units, Tailàndia, la Xina o l’Argentina, entre molts altres.

La ruta comença la setmana vinent amb el Focus “Àfrica i Orient Mitjà” amb sis tallers especialitzats carregats de noves idees i amb l’oportunitat de fer entrevistes individuals amb els directors de les Oficines Exteriors.

Descobreix els “International Business Days”, el format idoni per conèixer tendències i oportunitats de negoci internacional i entrevistar-te amb els experts d’ACCIÓ a tot el món.

Entrevista’t amb experts per fer negoci al món

Durant els International Business Days, els directors de les Oficines Exteriors d'ACCIÓ a l'Àfrica, a l'Orient Mitjà i a Austràlia es reuniran amb les empreses catalanes per explorar oportunitats reals de negoci. Si vols fer créixer la teva empresa en algun dels països africans, australians o de l'Orient Mitjà i necessites assessorament expert, localitza l’oficina del país que t’interessa i sol·licita una entrevista virtual amb el seu director.

Els Tallers

Durant els International Business Days d’Àfrica i Orient Mitjà des de Acció t'aproparan a les principals tendències sectorials i oportunitats de negoci emergents a través de diferents tallers especialitzats

1.- Taller “Fes negoci als Emirats Àrabs Units i a Kuwait”

De Catalunya a Africa Orient Mitja taller1Dilluns, 31 de gener del 2022
De 09.30 h a 10.30 h
Gratuït

Connecta't a aquesta sessió i descobreix les oportunitats comercials actuals als Emirats Àrabs Units i a Kuwait.

Els Emirats Àrabs Units, amb Abu Dhabi i Dubai com a principals nínxols de mercat, presenten grans oportunitats de negoci per a les empreses catalanes en sectors com l'alimentació, les energies renovables o les Smart Cities. Les exportacions catalanes el 2020 es van situar en els 435 milions d'euros.

A Kuwait, Catalunya exporta principalment peces de vestir, perfumeria i cosmètica i maquinària. Actualment, 817 empreses catalanes exporten a Kuwait i el 35% són exportadores regulars.

En aquest taller coneixeràs com fer negocis en aquests mercats i podràs formular les teves preguntes als experts.

A més d'aprofundir en aquests països, et podràs preparar per a la missió empresarial prevista al juny 2022.

Per tots els sectors

Objectiu de l'acte: Descobrir les oportunitats de negoci als Emirats Àrabs i a Kuwait i informar-te de la missió prevista.

T'interessa si ets: Una empresa de qualsevol sector i mida.

2.- Taller “Finançament, experiències i eines pel mercat africà”

De Catalunya a Africa Orient Mitja taller2Dimarts, 1 de febrer del 2022
De 09.30 h a 11.00 h
Gratuït

Connecta't a aquesta sessió i descobreix com finançar els teus plans de negoci a l'Àfrica.

En un continent ple d’oportunitats, l’accés al finançament no pot fer aturar els teus plans. Vols saber quines eines et poden ajudar? On dirigir-te? Què tenir en compte?

En aquesta sessió trobaràs tot el que et cal saber sobre finançament en aquest continent, quins són els instruments que tens a l'abast i com cobrir el risc, entre altres aspectes.

Per tots els sectors

Objectiu de l'acte: Conèixer les eines de finançament i cobertura de risc per fer negocis a l'Àfrica.

T'interessa si ets: Una empresa amb projectes a l'Àfrica

3.- Taller “Fes negoci en el sector de la maquinària d'alimentació”

De Catalunya a Africa Orient Mitja taller3Dimecres, 2 de febrer del 2022
De 10.00 h a 12.00 h
Gratuït

Connecta't a aquesta sessió i descobreix les oportunitats comercials actuals per al sector de la maquinària d'alimentació a l'Àfrica.

En aquest taller coneixeràs la manera de treballar quan s'exporta al continent africà, com fer negocis segons les especificitats del sector de la maquinària d'alimentació i podràs formular les teves preguntes als experts.

A més d'aprofundir en aquests països, et podràs preparar per a la missió inversa virtual prevista al juny 2022 on representants d'empreses africanes i d'Amèrica Llatina que cerquen proveïdors en maquinària d'alimentació es reuniran amb les empreses catalanes que tinguin solucions a oferir-los.

Els darrers cinc anys, les exportacions catalanes de maquinària per a l'alimentació han augmentat en un 41%, això ens converteix en un proveïdor excel·lent per a molts països.

En aquests moments, països com Ghana cerquen solucions en tecnologia industrial, Marroc vol incorporar R+D, equipament i processos i Sud-àfrica està en procés d'industrialització inclusiva.

Per Maquinària i béns d'equip

Objectiu de l'acte: Descobrir les oportunitats de negoci en maquinària d'alimentació a l'Àfrica i informar-te de la missió inversa virtual.

T'interessa si ets: Una empresa exportadora de maquinària d'alimentació.

4.- Taller “Fes negoci al Marroc”

De Catalunya a Africa Orient Mitja taller4Dijous, 3 de febrer del 2022
De 09.30 h a 10.30 h
Gratuït

Connecta't a aquesta sessió i descobreix les oportunitats comercials actuals al Marroc.

El Marroc gaudeix d'una economia oberta i diversificada que sap aprofitar la seva proximitat amb Europa. La població urbana està en continu creixement i el consumidor valora molt els productes provinents d'Europa.

Les principals ciutats del país estan en procés de millora i adaptació dels equipaments urbans. Per la seva proximitat i localització estratègica, el Marroc és un mercat interessant per a les empreses catalanes. L'any 2020, gairebé 5.000 empreses catalanes van exportar-hi els seus productes o serveis.

Actualment, les oportunitats més destacades al Marroc es troben en els següents sectors:
• Electricitat i electrònica
• Indústria agroalimentària (R+D, equipaments i processos)
• Tèxtil (relocalització)
• Sector del plàstic
• Digitalització dels sectors públic i privat
• Energies renovables i eficiència energètica
• Tractament de l'aigua (licitacions internacionals)

En aquest taller coneixeràs aquestes oportunitats, com fer negocis amb el país i podràs formular les teves preguntes als experts.

A més d'aprofundir en aquests països, et podràs preparar per a la missió inversa virtual prevista el maig de 2022.

Per tots els sectors

Objectiu de l'acte: Descobrir les oportunitats de negoci al Marroc i informar-te de la missió prevista.

T'interessa si ets: Una empresa de qualsevol mida i sector.

5.- Taller “Fes negoci a Ghana i Costa d'Ivori”

De Catalunya a Africa Orient Mitja taller5Dijous, 3 de febrer del 2022
De 12.00 h a 13.00 h
Gratuït

Connecta't a aquesta sessió i descobreix les oportunitats comercials actuals a l'Àfrica Occidental.

Ghana, la segona economia de l'Àfrica Occidental ha experimentat un creixement molt ràpid en els últims anys. Afavorit per l'estabilitat política i per un teixit empresarial i industrial local en ple desenvolupament, el país actua com a porta d'entrada a l'Àfrica de l'Oest anglòfona. A més, Ghana ha vist com augmentava la seva classe mitjana i arribava inversió estrangera i el país presenta nombroses oportunitats de negoci en diferents sectors.

Costa d'Ivori, un país amb base industrial i unes infraestructures desenvolupades, suma el 40% del PIB de la Comunitat Econòmica dels Estats d'Àfrica Occidental i es posiciona com la porta d'entrada a l'Àfrica de l'Oest francòfona. Des de 2011, el país creix en inversió estrangera i presenta oportunitats de negoci interessants en diversos sectors.

En aquest taller coneixeràs com fer negocis en aquests mercats i podràs formular les teves preguntes als experts.

A més d'aprofundir en aquests països, et podràs preparar per a la missió empresarial prevista aquest 2022.

Per tots els sectors

Objectiu de l'acte: Descobrir les oportunitats de negoci a l'Àfrica Occidental i informar-te de la missió prevista.

T'interessa si ets: Una empresa de qualsevol sector i mida.

6.- Taller “Fes negoci a Azerbaidjan, Turquia i Uzbekistan”

De Catalunya a Africa Orient Mitja taller6Divendres, 4 de febrer del 2022
De 09.30 h a 11.00 h
Gratuït

Connecta't a aquesta sessió i descobreix les oportunitats comercials actuals a Azerbaidjan, Turquia i Uzbekistan.

Podràs informar-te sobre la situació actual d'aquests mercats i com han reaccionat a la pandèmia: afectació econòmica, mesures preses pel govern, mesures de reactivació econòmica, protocols establerts per transport i viatges, entre d'altres.

Coneixeràs com fer negocis en aquests mercats i podràs formular les teves preguntes als experts.

A més d'aprofundir en aquests països, et podràs preparar per a la missió empresarial prevista del 19 de maig al 3 de juny 2022.

Per tots els sectors

Objectiu de l'acte: Descobrir les oportunitats de negoci a Azerbaidjan, Turquia i Uzbekistan i informar-te de la missió prevista.

T'interessa si ets: Una empresa de qualsevol sector i mida.

Les persones emprenedores i empresaris poden revisar el programa detallat d’agenda i realitzar les inscripcions als tallers gratuïts: http://agenda.accio.gencat.cat/inscripcions/-/inscripcio/2022/02/01/QxeIhqsNywk9nz_z85jUAA/?lang=ca_ES

Font i Imatges: Acció/Gencat