El Tió més llarg del món....

  • De 52 metres

  • Tradició amb més de 30 anys

  • Més de 200 infants participants

Com cada any, avui, dia de Sant Esteve, el Tió més llarg del món ha arribat a la plaça Nova d'Alcover perquè els nens i nenes li cantin la seva cançó ben fort i pugui cagar llaminadures de valent per tots ells.

Aquest migdia i fins al voltant de les dues de la tarda més de 200 infants amb dos torns i les diverses mesures sanitàries i evitant les aglomeracions han participat en el tradicional "Tió". Enguany, ha sorprès la seva longitud, que encara era més gran que en les edicions anteriors, amb 52 metres.

Els més de 200 menuts, que van haver de registrar-se prèviament a través de la web l'Ajuntament, han arribat a la plaça i col·locats un a un al llarg del Tió. Amb una verga d'avellaner que els ha donat l'organització, han donat els tradicionals cops de bastó al "Tió" cantant una versió de la tradicional cançó per fer-lo cagar. Després d'un intent frustrat en què el tió no ha repartit cap regal, els infants ho han tornat a intentar per segon cop, cantant i picant més fort, i la màgia s'ha fet realitat i al Tió ha cagat de valent centenars de bosses amb llaminadures de tota mena per tots els menuts participants.

Fa més de 30 anys que un esbart sardanista del poble va decidir convidar aquest immens personatge de fusta i, amb el pas del temps, s'ha convertit en l'acte nadalenc més esperat pels petits i que concentra a molts veïns i veïnes de la localitat que volen gaudir de l'activitat i d'il·lusió de nens i nenes.

Aquesta ha sigut part del programa nadalenc, que continuarà en forma reduïda, amb el concert de Nadal que realitzarà "Soulshine Voices", el 30 de desembre. També l'home dels Nassos es deixarà veure el 31 de desembre pels carrers de la vila, i finalitzarà amb l'espectacle dels Reis d'Orient, el 5 de gener, al pàrquing de la Fira.

Font i Imatges: Ajuntament d’Alcover