catalunya    España        

Lleure: Educació, vacances i qualitat
"Valor de Valors" des de el lleure infantil i juvenil

“Valor dels Valors”

Com a pares o mares, famílies o ciutadans, a vegades poc coneixem respecte a les formes de lleure que busquem per als infants, joves, inclòs grans. És per això que volem traslladar-te un bon resumen del que és important coneguis d'aquesta tasca que porten endavant centenars de col·laboradors cada any.

Educació en lleure: El Concepte

"L'educació en el lleure és un conjunt d'activitats que es duen a terme en el temps lliure dels infants o adolescents amb la finalitat d'aprendre i adquirir competències i habilitats fent-los protagonistes de la seva pròpia vida, actius i participatius socialment fora de l'àmbit escolar".

El treball de l'Associació i els seus membres

L'Associació Catalana d'Empreses del Lleure, l'Educació i la Cultura (Acellec) agrupa més de cent empreses que presten serveis en l'àmbit del lleure educatiu i la cultura de proximitat. És l'associació patronal de referència en el sector i des que es va crear, l'any 2001, ha esdevingut interlocutora de l'administració i dels diferents agents socials que tenen a veure amb el seu àmbit d'actuació.

Lleure, Educacio, vacances i qualitat per infants i jovesL'activitat de les empreses associades s'estructura en tres subsectors:
• Els serveis educatius,
• Les colònies, i
• La cultura de proximitat.
Els tres tenen en comú el caràcter educatiu de la seva actuació i la incidència en el món de la cultura, des del treball de proximitat amb els ciutadans.

Les cases de colònies constitueixen una autèntica xarxa d'instal·lacions educatives i de vacances al servei dels infants, els joves, les famílies, els centres escolars i la rica diversitat d'entitats de lleure educatiu i culturals.

"Parlem d'una gestió i oferta de 18.600 llits, distribuïts en 33 comarques d'arreu de Catalunya."

Les mateixes empreses treballen com a agència de gestió o com a prestadores de serveis especialitzats (educatius, d'activitats esportives i de natura, turístics, logístics i de promoció) a altres 173 cases de colònies.

La qualitat dels serveis i la seguretat del seu ús són norma per a les cases de colònies, i la professionalitat dels equips educatius i de gestió és condició indispensable per a totes les seves activitats. Una bona prova d'aquesta realitat és l'interès creixent d'organitzacions d'àmbit europeu per esdevenir usuaris de les nostres instal·lacions. El salt a la internacionalització de les cases de colònies ja és una realitat i el seu creixement es fa cada cop més present.

Lleure, Educació, vacances, qualitat per infants i jovesL'estada en una casa de colònies és molt més que un període de vacances. Es tracta més aviat d'una experiència vital, que aporta valors i enriquiment personal al mateix temps que s'assegura la diversió i el gaudi. Totes les instal·lacions porten associats serveis complementaris de caràcter educatiu, esportiu, cultural i mediambiental. És per aquesta raó que les cases de colònies continuen sent un element de valor afegit per al sistema educatiu català, al mateix temps que es desplega progressivament com a oferta lúdica i vivencial per a tota mena de grups i col·lectius.

L'Associació ha representat 19.000 contractacions laborals l'any, 8.000 llocs de treball estables de mitjana, 150.000 menús diaris en menjadors escolars, 420.000 estades anuals en cases de colònies, 315 projectes culturals cada any, 20.000 usuaris setmanals en serveis a la joventut, serveis en 510 centres escolars d'infantil, primària i secundària, 90 activitats educatives a l'estiu, 40.000 usuaris setmanals en centres culturals, 45 cases de colònies de gestió pròpia....

Amb la seva feina, l'Acellec demostra diàriament que és possible fer empresa i educar al mateix temps, que la rendibilitat social i la rendibilitat econòmica són compatibles, que es pot contribuir al benestar dels ciutadans i promoure a l'hora l'activitat econòmica, i que l'educació i la cultura poden esdevenir sectors estratègics per al desenvolupament del país.

Lleure, Educació, vacances, qualitat, per infants i joves

Acellec, Fundació Catalana del Lleure Educatiu i Sociocultural i l'Escola Efa

Al costat de les sigles de l'Acellec es desplega també la Fundació Catalana del Lleure Educatiu i Sociocultural i l'Escola Efa, dos instruments que complementen i allarguen l'abast i els resultats de l'associació. Gràcies a aquesta estructura, les empreses associades reben serveis formatius, d'assessorament i consultoria, milloren la seva visibilitat pública, valoren la seva feina de responsabilitat social i cooperen entre elles.

Fonts: Acellec/Efa/Viquipèdia
Imatges: manuel-torres-garcia-peXzl-dOD5Y-unsplash

Fem Biblioteca

Subscriu-te

Passions

Agenda d'activitats

Juliol 2021
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
En aquest portal utilitzem galetes pròpies i de tercers per gestionar el lloc web i optimitzar la seva funcionalitat. En utilitzar els nostres serveis, vostè accepta l'ús d'aquestes galetes.