2022, dedicat a "la floració i la fruita dolça" .....

  • Festa Major de Sant Gaietà

  • El Mercat de Cultura i Tradicions

  • A la Baronia d'Aitona

  • El diumenge 22 de maig

Aitona ja ho té tot a punt per a celebrar aquest cap de setmana una nova edició, la divuitena, del tradicional Mercat de Cultura i Tradicions de la Baronia d'Aitona organitzat per l'Ajuntament.

Mercat de la cultura i les tradicions a Aitona

El XVIII Mercat de Cultura i Tradicions de la Baronia d'Aitona tindrà lloc diumenge 22 de maig, de 10 a 22 h, en el marc dels actes de commemoració de la Festa Major de Sant Gaietà. I enguany presentarà una gran novetat. I és que sota el lema "Aitona, terra de flors i fruita dolça" la fira estarà dedicada aquest 2022 a posar en valor la floració i la fruita dolça.

Així, de 10 a 20 h, els carrers del nucli antic d'Aitona estaran rodejats de natura amb la participació de vuit oficis relacionats amb aquesta temàtica. La fira constarà d'arts i oficis de la natura, mercat de les flors i les plantes naturals, artesania de la flor i la natura, exposició de bonsais i demostració de remodelació de diversos exemplars, i jocs gegants de les flors i la fruita dolça. En total hi haurà unes 50 parades; i entre elles, la dels grups comercialitzadors de fruita dolça (cooperatives i sats) en representació de la fruita dolça i parades de productors locals (paradistes del poble).

Mercat de la cultura i les tradicions a Aitona

A més, durant tot el dia s'habilitarà una parada de “Fruiturisme” on hi haurà un taller preparat per als més petits de casa. I també es podrà fer el tastet que s'ofereix a Aitona amb molt de gust. Tot plegat, coincidint amb la celebració del desè aniversari del projecte.

Rosa Pujol, alcaldessa d'Aitona, fa una crida a la participació i explica que "enguany recuperem la Baronia d'Aitona amb plena normalitat i quina millor forma de fer-ho que homenatjant a dos dels grans actius socials, culturals, econòmics i d'identitat que té el poble: la floració dels nostres camps i la fruita dolça que n'hi neix".

Maria Antònia Royes, regidora de Cultura, destaca que "a ningú se li escapa que aquesta és una edició molt i molt especial després de la pandèmia. En teníem moltes ganes i és una ocasió perfecta per implicar als nostres veïns i veïnes i per a continuar promocionant la importància de consumir productes de proximitat, cuidar i protegir el nostre entorn natural i dignificar la tasca que duu a terme la nostra pagesia".

En aquest sentit, l'Ajuntament ha demanat a la població que engalani els carrers, cases, portes i balcons amb plantes ornamentals el diumenge de Festa Major per crear un ambient de festa.

Programa PDF

Font i Imatges: Ajuntament d'Aitona