Consells Esportius de Catalunya: 500.000 esportistes, infants i joves en edat escolar.

“Pel sol fet de participar-hi ja es guanya en valors, amistat, respecte, salut, companyonia, diversió… i, en definitiva, en allò que realment és important”.

Molts cops les famílies, la societat en general no coneix la tasca dels Consells Esportius de Catalunya, per aquest motiu, avui volem traslladar al lector de Capital2020, quina es aquesta gestió i els objectius principals de aquesta entitat per infants i joves, amb el paraigües “JO SEMPRE HI GUANYO”

Els consells esportius estan presents a totes les comarques i grans ciutats catalanes. Amb les activitats esportives que programen i portem a terme mouen al voltant de 500.000 esportistes, infants i joves en edat escolar. Promouen la pràctica de 80 modalitats esportives diferents.

Formen i posen a disposició de la societat una xarxa de professionals esportius dedicats als infants i joves. Son la principal entitat promotora de l’esport en edat escolar a Catalunya.

Als consells els preocupa formar infants i joves tant en valors de responsabilitat personal com en valors de responsabilitat ciutadana. Volen formar bones persones i bons ciutadans i ciutadanes.

Consells Esportius de Catalunya "Jo sempre hi Guanyo"

Els Consells Esportius som responsables de portar a terme els programes d’esport escolar de la Generalitat de Catalunya següents: els Jocs Esportius Escolars de Catalunya, el Pla Català d’Esport a l’Escola i l’Esport Blanc Escolar.

Els consells esportius entenen que el nostre model esportiu es fonamenta en:Consells Esportius de Catalunya "valors"

• La igualtat d’oportunitats: l’esport a l’abast de tothom
• L’esport sense exclusions per capacitat ni gènere
• L’esport com a formació de ciutadans
• L’esport social i familiar
• Jugar per sobre de competir
• El foment d’hàbits saludables

«JO SEMPRE HI GUANYO», a través de l’esport amb valors

El model esportiu dels Consells Esportius té com a gran valor afegit i tret diferencial l’esport amb valors, l’educació, la cohesió social i el foment d’hàbits saludables. Per aquest motiu, la competició no és el principal objectiu.

Per tal de reforçar aquest model esportiu i explicar a tothom els seus avantatges, els Consells Esportius de Catalunya, conjuntament amb el Consell Català de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, posen en marxa la campanya «Jo sempre hi guanyo». La idea d’aquest lema és ben senzilla: "més important que guanyar una competició esportiva és aprendre valors i comportaments que serviran en el dia a dia en tots els àmbits de la vida dels nostres infants i joves".

Per tant, en totes les competicions, els marcadors i els resultats deixen de ser els únics referents a l’hora de valorar el desenvolupament d’un esdeveniment esportiu.

L’actitud que mostren els jugadors i jugadores, les accions en positiu que tenen lloc al llarg de la competició o el tarannà que mostren els entrenadors i entrenadores o les famílies que hi assisteixen també es tenen en compte. Per aquest motiu, és imprescindible que tant des de l’organització dels Consells Esportius com les famílies i els esportistes participem activament en la difusió i el coneixement del nou model esportiu.

Vídeo: https://www.youtube.com/watch?v=KBJm9h6qwa4

Els diversos consells esportius trien l’aplicació del model seguint dues vies diferents:

• El sistema integrat

Es disposa d’un únic resultat i d’una única classificació que té en compte tant els valors esportius com les puntuacions o tempteig aconseguits en la competició.

• El sistema paral·lel

La classificació és doble: d’una banda es tenen en compte els resultats competitius i de l’altra s’estableix una classificació en la qual es tenen en compte els valors esportius.

Recordeu: “Pel sol fet de participar-hi ja es guanya en valors, amistat, respecte, salut, companyonia, diversió… i, en definitiva, en allò que realment és important”.

Consells Esportius de Catalunya "valors, amistat, respecte, salut, companyonia i diversió"

Font i Imatges: Consells Esportius de Catalunya