Agent APILO, benvingut a la teva missió....

  • Ajudem el reciclatge de piles

  • Coneguem el teu coet contenidor

  • Sapiguem com es realitza la recollida

  • L’Escola és el millor punt per tu, i guanya punts

  • Salvem al planeta Terra !!

Estem envoltats d’aparells de tota classe que utilitzen piles com a font d’energia: el rellotge, el mòbil, els comandaments a distància, les joguines… Les piles i bateries són dispositius que contenen substàncies químiques que reaccionen entre elles i transformen l’energia d’aquesta reacció en electricitat.

Quan estan esgotades, aquestes substàncies químiques i materials poden fer malbé el medi ambient. Si les reciclem, el protegirem i també estalviarem molts recursos.

"Gràcies al planeta reciclatge les piles tenen una nova vida i no fan mal a ningú"

Missio Apilo XII - coetAlerta, el Planeta Reciclatge us convoca de nou! Sense la col·laboració de tots els Agents Apilo, com tu, aquestes missions no serien possibles. Necessitem que t’encarreguis de localitzar, recollir i portar totes les piles, bateries i acumuladors esgotats perquè es reciclin correctament.

Ets una part fonamental de la Missió Apilo XII. Pot ser que et sembli fàcil, però t'espera una tasca plena d'aventures.

A més, també volem conèixer totes les accions que el teu Ecoplaneta (escola) hagi dut a terme per donar una nova vida a les piles.

Per tal de complementar les activitats a l'escola amb Apilo XII, tens diverses propostes que pots fer amb els teus companys; o a casa, amb els pares o els amics. Escull l'activitat que més t'agradi i recorda penjar-la al taulell de la teva classe. També pots compartir-la al facebook o al twitter de Apilo. Segur que engrescaràs als teus companys. Entre tots podeu crear un nou univers Apilo, per millorar el medi ambient.

Aconsegueix el teu coet contenidor

Per ajudar-te en la teva missió tens a disposició el contenidor coet Apilo XII perquè te l’enduguis a casa.
Descarrega el contenidor coet AQUÍ, i retalla’l per la teva missió.

Omple’l de piles esgotades !!!!

Els contenidors coet són dispositius pensats i creats per emmagatzemar de forma segura les piles esgotades. Recorda buidar-lo amb regularitat per portar les piles als punts de recollida, com a l’escola.

Vols saber com es realitza la recollida de piles ?

Missio Apilo XII - esquema de recollidaLa recollida d'aquest tipus de residus es realitza mitjançant procediments específics de recollida selectiva de manera que hi ha xarxes de punts de recollida selectiva distribuïts de tal manera que siguin accessibles i propers als consumidors o usuaris finals.

Els punts de recollida selectiva són aquells llocs que han disposat les entitats locals, els SCRAP, etc., per tal que els usuaris finals puguin entregar les piles o acumuladors portàtils usats.

Es classificaran de la següent forma:
Punt de Recollida Municipal: són les deixalleries o magatzems municipals. En aquestes instal·lacions els contenidors instal·lats garanteixen al ciutadà que els RPA dipositats seran reciclats adequadament.

Punt de recollida selectiva: són els contenidors situats en instal·lacions públiques o privades (hospitals, escoles, centres cívics, empreses), en botigues, comerços, a la via pública, etc. Com en el cas anterior, en dipositar en aquests contenidors els RPA es garanteix la seva correcta gestió ambiental.

Posteriorment, els punts de recollida demanen la retirada, substitució o el buidatge dels contenidors plens, sent aquests transportats fins a les plantes de tractament autoritzat.

Cuidem el medi ambient: Reciclem !!

Fonts i Imatges: apilo.cat/Gencat/Ecopilas