A CaixaForum Barcelona....

  • Cine per gaudir en família

  • Juliol i agost 2022

  • Av. de Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8

  • Tres pel·lícules

  • Fer la reserva per internet (enllaç al final)

Petits Cinèfils és un programa que contribueix a construir la mirada de l'espectador per gaudir del millor cinema. Té una programació familiar anual i una selecció curosa i variada de pel·lícules per iniciar els petits i els adults en el món del cinema.

Les pel·lícules s'agrupen en cicles monogràfics que tenen com a fil conductor un autor, un realitzador o un estudi d'animació, i pretén donar a conèixer nous estils i diferents tècniques d'animació utilitzades arreu del món.

A les primeres sessions de cada cicle, s'abordaran les característiques principals i els processos creatius de les projeccions. A totes les sessions, un educador presentarà la pel·lícula i en proporcionarà les claus bàsiques i necessàries per interpretar-la i gaudir-ne. Podeu descarregar el full de sala amb material informatiu i educatiu a les fitxes de cada activitat.

Programació

EL NEN I EL MÓN
Dimarts 2 i 23 d’agost a les 17 h
Edat recomanada: +7 anys

Un nen petit viu amb la seva família en una idíl·lica zona rural del Brasil, fins que el seu pare se n'ha d'anar a treballar a la ciutat. El nen decideix iniciar un viatge per trobar-lo: una aventura apassionant que el portarà a descobrir un altre món controlat per la tecnologia, les màquines i els mitjans de comunicació. Una realitat que el protagonista contemplarà amb els seus ulls d'infant, i que mira de sobreviure sempre de la manera més innocent.

La pel·lícula va ser nominada a millor pel·lícula d'animació als Premis Oscar del 2016 i ha guanyat més de quaranta premis internacionals als festivals d'Annecy, Xangai, l'Habana, Ottawa, el Caire o Lisboa, entre d'altres.

Producció: Ale Abreu, any 2013, Brasil.
Títol original: O menino e o mundo
Gènere: animació
Idioma original: sense diàlegs
Durada: 80 min

Un educador presentarà aquesta pel·lícula i en proporcionarà les claus bàsiques i necessàries per interpretar-la i gaudir-ne.

YESTERDAY
Dimarts 19 de juliol, 9 i 30 d’agost a les 17 h
Edat recomanada: +6 anys

Jack Malick, un cantant i compositor, està a punt de renunciar al seu somni: viure de la música, malgrat el suport de la seva millor amiga, l'Ellie. Però durant una misteriosa apagada global, en Jack pateix un accident en bici i quan es desperta descobreix que és l'únic que recorda els Beatles. És aleshores quan decideix fer serves les cançons d'un dels grups més importants de la història, i convertir-se així en una superestrella. Però... a quin preu? I el més important, és la fama el que vol de debò a la vida?

Producció: Danny Boyle, Any 2019, Regne Unit
Títol original: Yesterday
Gènere: comèdia, música
Idioma original: anglès
Durada: 116 min

Un educador presentarà aquesta pel·lícula i en proporcionarà les claus bàsiques i necessàries per interpretar-la i gaudir-ne.

Petits Cinefils tenen un programa juliol i agost

LES NOVES AVENTURES DE TOPETS I TAQUETES
Dimarts 26 de juliol i 16 d'agost, a les 17 h
Edat recomanada: +2

Tornen els nostres conillets amb les seves entremaliadures! Aquesta vegada, en Topets i en Taquetes es posen a cuinar, se’n van al circ, surten a collir bolets i fins i tot organitzen la festa de Cap d’Any! Com sempre, voldran fer les coses el millor possible, però tot no els sortirà com ho tenien previst...

Producció: Uzi i Lotta Geffeblad, any 2013, Suècia. Doblada al castellà
Títol original: Prick och Fläck på fläcken
Gènere: animació
Idioma: suec
Durada: 44 min

Un educador presentarà aquesta pel·lícula i en proporcionarà les claus bàsiques i necessàries per interpretar-la i gaudir-ne.