MWC epicentre tecnològic mundial.....

  • 26-29 de febrer 2024 

  • Fira de Barcelona – Gran Via

El Mobile World Congress 2024 obrirà el 26 de febrer a Fira de Barcelona en els pavellons de Gran Via, com a epicentre tecnològic mundial, a on la intel·ligència artificial IA, o AI, és un dels temes més importants. Les empreses afavoreixen l'adopció gradual de GenAI mentre busquen abordar els buits de coneixement.

•Més d'un terç (38%) de les empreses busquen el desplegament de GenAI incremental i mesurat
•El 73% apunten als conceptes GenAI i a la bretxa de coneixement dels casos d'ús
•Tancament de la bretxa en la inversió en 5G a Europa i Àsia versus empreses d'Amèrica

L'estudi més recent d'EY Reimagining Industry Futures Study confirma l'estatus de la IA generativa (GenAI) com a tecnologia innovadora, amb el 43% de les 1.405 empreses enquestades invertint-hi. En general, GenAI ocupa el tercer lloc entre les nou tecnologies emergents rastrejades a l'estudi, amb "Automatització i IA" en primer lloc. Dels que actualment inverteixen en GenAI, el 80% estan treballant en la prova de concepte per a aplicacions, mentre que el 20% té projectes pilot en marxa.

Malgrat el protagonisme creixent de GenAI, el 38% dels enquestats afavoreixen un enfocament mesurat i incremental de l'adopció, cosa que indica sensibilitat a les qüestions relacionades amb l'ètica i la responsabilitat. En aquest sentit, el 73% busca una major comprensió dels conceptes i casos d'ús de GenAI; El 69% diu que necessita aprendre més sobre els riscos; i el 52% té preocupacions pel possible desplaçament laboral.

Les prioritats de les empreses pel que fa a GenAI estan liderades per la necessitat de millorar el govern de les dades per combatre els riscos relacionats amb la precisió i l'ètica de les dades (46% dels enquestats). Els principals casos d'ús de GenAI citats per les empreses inclouen formació i col·laboració dels empleats (36%) i vendes i servei al client (35%).

Tom Loozen, líder global de telecomunicacions d'EY, diu: "Una de les tendències més importants que sorgeixen de l'estudi d'enguany és l'impuls de la inversió en GenAI, ja que les empreses continuen avaluant el seu impacte global en la seva organització. Aquesta tecnologia de frontera està redefinint les possibilitats al voltant de la transformació empresarial. Tanmateix, hi ha una sèrie de reptes estratègics i pràctics plantejats per l'adopció, sobretot en relació amb la governança de dades. En aquest panorama, els venedors que ajudin les empreses a comprendre i mitigar millor els reptes de seguretat, responsabilitat i ètica de les dades guanyaran al mercat".

La adopcio gradual GenAI - AI

La inversió en 5G augmenta a mesura que les empreses busquen integrar la IA

En altres llocs, el 5G està experimentant un augment de la inversió interanual, sis punts percentuals fins al 79%. Les empreses nord-americanes continuen liderant altres regions en la inversió en 5G, amb un 82% que actualment inverteix o planeja invertir. Però altres regions estan guanyant terreny, amb el 79% de les empreses europees i el 78% de les empreses asiàtiques invertint actualment o planejant invertir, ambdós més de 10 punts percentuals en inversió actual interanual. Això reflecteix l'arribada recent de la tecnologia autònoma 5G en aquestes regions.

En general, les organitzacions enquestades consideren els riscos cibernètics i de protecció de dades com el major repte actual de 5G fora del seu control, cosa que reflecteix l'augment constant dels atacs cibernètics als dispositius d'Internet de les coses (IoT).

De cara al futur, les empreses consideren que l'exploració de la relació del 5G amb l'IA i altres tecnologies emergents és la seva màxima prioritat futura per a l'adopció del 5G (42%). No obstant això, l'informe destaca els reptes actuals al voltant de les ambicions de les empreses de combinar tecnologies, amb un 60% afirmant que els venedors no articulen adequadament com es poden integrar 5G i IoT amb la IA.

Adrian Baschnonga, analista principal de TMT global d'EY, diu: "La integració de diferents tecnologies emergents és ara una prioritat per a les empreses, però els proveïdors de tecnologia no compleixen les expectatives. No es tracta només d'una millor articulació: l'estudi ens diu que el 59% de les empreses no creuen que s'incloguin suficients capacitats d'IA a les solucions d'IoT que s'ofereixen. Els venedors han de fer-ho millor, tancant aquesta bretxa de confiança mostrant clarament el valor afegit derivat de la combinació de diferents tecnologies".

La adopcio gradual GenAI - MWC

Font i Imatges: Mobile World Congress Barcelona/Press/Redacció