- Anunci guardat amb èxit
- Categoria: Gastronomia - Enologia
Roses acollirà el pròxim 1 de maig una nova edició de la Mostra del Vi DO Empordà, que enguany comptarà amb la participació de 9 cellers empordanesos.
- Anunci guardat amb èxit
- Categoria: Gastronomia - Enologia
Abril, plujós i un sol radiant ens porten a una meravellosa primavera, plena de paisatges, olors i sabors i ens prepara per un mes de maig, ple d'activitats envoltats per la natura. L'Associació d'Elaboradors de Cava, ens fa diverses propostes per gaudir els caps de setmanes en parella, família o amics.
- Anunci guardat amb èxit
- Categoria: Gastronomia - Enologia
Catalunya serà la Regió Mundial de la Gastronomia l’any 2025. Es convertirà, d’aquesta manera, en la primera regió europea que rep aquesta distinció. El reconeixement confirma la consolidació d’un model turístic innovador i regeneratiu on la revolució gastronòmica de Catalunya va molt més enllà del restaurant i obre les portes a descobrir el territori i la producció alimentària local i singular.
- Anunci guardat amb èxit
- Categoria: Gastronomia - Enologia
Ha finalitzat la 38 edició de la Xatonada Popular del Vendrell, amb un gran èxit de participació, concentrant alguns milers de visitants vinguts d'arreu de Catalunya, els xatonaires infantils i els mestres xatonaires, que ja incorporen un nou membre, com a guanyador del Concurs de Mestres Xatonaires 2024 realitzat aquest diumenge 25 de febrer.
- Anunci guardat amb èxit
- Categoria: Gastronomia - Enologia
La setena edició de la Mostra Internacional de Pastisseria ha premiat a les 50 millors pastisseries de Catalunya, amb el lliurament de les distincions “Fava de Cacau”. La pastisseria Hofmann (Barcelona) ha guanyat el Premi a la Més innovadora, la Ferrer (Olot) a la de més valor històric i La Xicra (Terrassa) ha estat guardonada com a elaborador del producte més singular.
- Anunci guardat amb èxit
- Categoria: Receptes de cuina
Aquesta setmana (24 i 25 de febrer) es realitza la tradicional “Xatonada Popular del Vendrell”. Una multitudinària festa que es centra a la Rambla i a on els infants, joves, adults i mestres xatonaires troben el seu espai per gaudir del “XATÓ”.
- Anunci guardat amb èxit
- Categoria: Gastronomia - Enologia
El cap de setmana que ve del 24 i 25 de febrer arriba al Vendrell, la tradicional Xatonada Popular, que es realitzarà a la Rambla, aplegant l'esdeveniment multitudinari en el qual trobarem el 38è Concurs de Mestres Xatonaires, la 37a Exhibició de Xatonaires Infantils, i diversos tastos i propostes gastronòmiques i enològiques de proximitat.
- Anunci guardat amb èxit
- Categoria: Gastronomia - Enologia
El xef de l'estrellat restaurant Barro, Carlos Casillas, i el prestigiós sommelier Agustín Trapero s'alien per a harmonitzar un menú únic i exclusiu preparat a la IV edició del Barcelona Wine Week
- Anunci guardat amb èxit
- Categoria: Receptes de cuina
Som al mes de febrer i, per tant, temps de calçots i carxofes, encara que les temperatures i falta de pluges no han ajudat, el mercat les trobarem a bon preu i qualitat com a productes de proximitat i temporada.
- Anunci guardat amb èxit
- Categoria: Gastronomia - Enologia
A 52 dies abans de Pasqua, cada any, Catalunya celebra el tradicional “dijous gras” o “dijous llarder”, a l’Empordà “dijous de les llardufes”. Axis fa referència el refranyer per aquesta jornada que gaudim tant menuts com grans "Per dijous llarder botifarra menjaré" i "Per dijous gras, botifarra fins al nas" dia que és d'on tret de sortida a les festes de Carnaval o Carnestoltes.
- Anunci guardat amb èxit
- Categoria: Gastronomia - Enologia
La Xatonada popular del Vendrell es durà a terme enguany els propers 24 i 25 de febrer. D’aquesta manera, des de la Regidoria de Fires s’ha volgut fer un pas més, arrodonint la festa gastronòmica amb propostes complementàries vinculades fonamentalment al producte de Km 0.
- Anunci guardat amb èxit
- Categoria: Gastronomia - Enologia
Com cada temporada, la “Ruta del Xató” és una experiència que va molt més enllà del bon menjar i del bon beure, és una ruta gastronòmica, estretament lligada als vins de la DO Penedès i a un plat únic al món, el saborós xató.
- Anunci guardat amb èxit
- Categoria: Receptes de cuina
A la cuina de les llars catalanes, és costum que a certes festes o aniversaris, es preparin i mengin en família els clàssics canelons fets amb restos del rostit o de carn d’olla. En obrir aquest 2024 us volem suggerir preparar uns altres originals canelons o canonets a base de peix, gambes i cranc…..
Pàgina 1 de 9