Fira, experiments i tallers familiars.....

  • A la plaça Nova

  • Que ha rebut centenars de nois, noies i famílies

  • Estands de 12 escoles, col·legits i Instituts

  • 25 experiments de ciència i tecnologia

Èxit de la 4a. Fira "Portem la ciència al carrer" una mostra de projectes de l'àmbit científic-tecnològic realitzats per centres educatius de la comarca Baix Penedès, que també hi ha inclòs tallers familiars així com experiments amb divulgadors científics.

A partir de la iniciativa de l'Escola Pau Casals del Vendrell, que té experiència en l'organització de diverses activitats en àmbit de centre, el Centre de Recursos del Baix Penedès va organitzar el curs 2016/2017 la primera fira de ciència i tecnologia al carrer a la nostra comarca, amb la participació activa de l'alumnat i professorat dels centres educatius del Baix Penedès. El curs 2019-20 la quarta edició de la fira es va haver de cancel·lar per la pandèmia.

Fira Portem Ciencia al carrer cartell

Aquest any, però, amb la pandèmia superada, la Fira "Portem la Ciència al carrer" ha tornat amb més força que mai i ha rebut a centenars de visitants, des de famílies senceres, nois, noies de diverses edats que des d'abans de les 17 h hi han omplert de gom a gom la plaça Nova del Vendrell.

Enguany, però, també als jardins del Museu Deu, s'ha instal·lat un planetari, que no a parat de rebre grup darrere grup, penjant el cartell "no hi ha més reserves".... Una experiència fantàstica per als més petits.

La importància que esdeveniments com aquesta fira demostren com l'educació i l'aprenentatge no tan sols s'imparteixen des de les aules, motiu per què espais i equipaments urbans amb propostes com aquestes poden acompanyar els infants i joves en el seu procés d'aprenentatge.

Les experiències que eren presents a la fira han sigut tant en l'àmbit del coneixement científic com tecnològic (programació i robòtica). L'activitat ha sigut adreçada a l'alumnat d'escoles bressol, infantil, primària i secundària.

Entre els seus objectius principals s'hi troben el de valorar el treball científic i tecnològic que es realitza amb l'alumnat en els centres educatius; potenciar, coordinar i difondre activitats de recerca en educació infantil, primària i secundària; potenciar les competències científiques, tecnològiques, lingüístiques i de comunicació i despertar la curiositat pels fenòmens naturals i la inquietud per la recerca i l'esperit crític mitjançant d'exhibicions i demostracions. Han participat 12 escoles, col·legits i instituts amb els respectius estands desenvolupant 25 experiències o projectes.

Fira Portem Ciencia al carrer 2022

Aquesta iniciativa del Centre de Recursos Pedagògics del Baix Penedès ha comptat amb la col·laboració de l'Ajuntament del Vendrell i del Pla Educatiu d'Entorn del Vendrell.

Fonts: Portem la ciència al carrer/Ajuntament del Vendrell
Imatges: Capital2020/7-d’abril-2022

Imatges de la fira 2022....